Φρένο Κ. Καραμανλή στα σενάρια περί συνεργασιών

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 14:11
UPD:16:11

«Από κανέναν δεν ζήτησα λευκή επιταγή, δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνεργασίας, αποκλείονται συνεργασίες με χώρους που μας χωρίζουν μεγάλες πολιτικές διαφορές», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

A- A A+

«Από κανέναν δεν ζήτησα λευκή επιταγή, δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνεργασίας, αποκλείονται συνεργασίες με χώρους που μας χωρίζουν μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, δεν επιδιώκω κανενός είδους συγκυβέρνηση» τόνισε ο Πρωθυπουργός στη δευτερολογία του στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την εξωτερική πολιτική.

Τόνισε ακόμη πως οι συνεχείς αναφορές σε εκλογές βλάπτουν το συμφέρον της χώρας και υπογράμμισε: Η χώρα διαθέτει κυβέρνηση, διαθέτει αυτοδύναμη συμπαγή πλειοψηψία έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την κρίση και το εφαρμόζει με αίσθημα ευθύνης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Κ. Καραμανλής: Τη δική μας Ιστορία δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν

Κ. Καραμανλής: Τη δική μας Ιστορία δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν

Απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική, τον κατηγόρησε για ανευθυνότητα, αντιδραστικότητα και επιθετικότητα, υποστηρίζοντας πως εσκεμμένα παραποιεί την εικόνα της πατρίδας μας και κάνει ζημία στη χώρα.

«Στοχεύετε ανεύθυνα την εθνική συναίνεση» τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας πως αυτή είναι μια ανεύθυνη τακτική.

Επίσης, άσκησε δριμύτατη κριτική στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για την εξωτερική πολιτική που ακολουθήθηκε αλλά και συγκεκριμένα για τη δική του θητεία στο υπουργείο Εξωτερικών.

Με αφορμή της έκθεση της εμπειρογνώμονος του ΟΗΕ ΜακΝτούγκαλ τόνισε: «Μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει. Ως Μακεδόνας, δεν αισθάνομαι μέλος καμίας μειονότητας».

«Οι μηχανισμοί που αποβλέπουν στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οφείλουν να έχουν ως τελικό σκοπό την ενίσχυση της αρμονικής συνύπαρξης των πολιτών» σημείωσε, προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να μετατρέπονται σε όχημα για εκείνους που συνειδητά επιχειρούν την προώθηση δικών τους σκοπιμοτήτων στο επίπεδο διακρατικών σχέσεων».

Τόνισε μάλιστα ότι «ματαιοπονούν, όσοι επιχειρούν να κατασκευάσουν ιστορικό παρελθόν σε βάρος της ιστορικής αλήθειας. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να υποκλέπτουν την Ιστορία άλλων».

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε ό,τι αφορά τη στάση του έναντι της διεθνούς κρίσης αλλά της έκκλησής του για συναίνεση. Επαναλαμβάνοντας πως απαιτείται συνεννόηση, την οποία θα συνεχίσει να ζητά, τόνισε πως «είναι προκλητικό το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει δήθεν την ανάγκη εθνικής συνεννόησης αλλά λέει ότι δεν θα ανταποκριθεί παρά μόνο αν πάρει την εξουσία».

Τέλος, επαναλαμβάνοντας πως η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα εξαιτίας του υπέρογκου δημόσιου χρέους σημείωσε για άλλη μία φορά πως αυτό είναι ευθύνη των κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Κατηγόρησε επίσης το ΠΑΣΟΚ για αντιδραστικότητα και ανευθυνότητα, λέγοντας πως κάποιοι «επιστρατεύουν ανακρίβειες, ακρότητες, αμφισβητήσεις σε βάρος της χώρας».

«Αρνούνται κάθε διαδικασία συνεννόησης. Ακόμη και στα αυτονόητα. Επιμένουν σε μια ακατάσχετη, ανεύθυνη εκλογολογία. Προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στον κόσμο, για να έχουν το άλλοθι διαστρέβλωσης των πραγμάτων στη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε όσους υποστήριξαν ότι «το σχέδιο μας για την Οικονομία είναι τάχα δήθεν προεκλογικό», ο πρωθυπουργός επανέλαβε: «Δεν σκέφτομαι εκλογές,αυτό είναι καθαρό.Με αυτή την έννοια,λοιπόν, μην ανησυχείτε κ. αρχηγέ του ΠΑΣΟΚ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή