ΠΑΣΟΚ: «Κανείς δεν μπορεί να ανακοινώνει προτάσεις από ραδιοφώνου»

Απάντηση Διαμαντοπούλου στον Γ. Μπαμπινιώτη
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 12:19
UPD:12:20
A- A A+

«Κανείς δεν έχει την "εξουσιοδότηση" να ανακοινώνει προτάσεις από ραδιοφώνου», παρατήρησε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, ¶ννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε όσα γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) Γ. Μπαμπινιώτης σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «City».

«Η ΝΔ έχει προσέλθει στο διάλογο με taboula rasa, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει προσέλθει με συγκεκριμένη πρόταση. Θέλω να πω στον υπουργό και στον κύριο Μπαμπινιώτη, ότι κανείς δεν έχει την "εξουσιοδότηση" να ανακοινώνει προτάσεις από ραδιοφώνου», δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου καυτηριάζοντας την πρωτοβουλία του καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη να παρουσιάσει τις προτάσεις του για το εξεταστικό και το νέο Λύκειο στη ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, ¶ννα Διαμαντοπούλου.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Μπαμπινιώτης επέμεινε στη θέση του για συνυπολογισμό της σχολικής βαθμολογίας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η επίδοση του μαθητή τρία χρόνια στο Λύκειο δεν μετράει σε τίποτα, γι’ αυτό και ο μαθητής δεν μετράει το σχολείο του. Πρέπει να τα φέρουμε σε ένα λογαριασμό, να έχει μια σημασία η φοίτησή του και μια βαρύτητα. Για την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο να παίζει ένα ρόλο η επίδοση και στις τρεις τάξεις του Λυκείου».

Όπως είπε, το ιδανικό σύστημα θα ήταν η άμεση πρόσβαση, δηλαδή η εισαγωγή με μόνο κριτήριο τη σχολική βαθμολογία χωρίς περαιτέρω εξετάσεις μετά την αποφοίτηση, αυτό όμως, όπως επεσήμανε, δεν μπορεί να γίνει τώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΠΔΕ, οι αλλαγές στο Λύκειο θα χρειαστούν μία πενταετία για να προετοιμαστούν και να εφαρμοστούν, ενώ οι αλλαγές στο εξεταστικό μπορούν να εφαρμοστούν τρία χρόνια μετά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή