Αρης Σπηλιωτόπουλος: Στόχος μας η ενότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 16:36
UPD:16:53

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημείωσε πως «εκεί που υπάρχει βούληση για διάλογο, μπορεί να επιτευχθεί η ενότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι και ο στόχος μας».

A- A A+

«Εξαιρετικά γόνιμη» χαρακτήρισε την σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, ο υπουργός Παιδείας, ¶ρης Σπηλιωτόπουλος, επισημαίνοντας σε δηλώσεις του μετά το τέλος των σημερινών εργασιών, πως «είναι σημαντικό ότι ξεκίνησε ο διάλογος μεταξύ των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων».

«Προσβλέπουμε σε πολλά από αυτόν τον διάλογο», δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και σημείωσε πως «εκεί που υπάρχει βούληση για διάλογο, μπορεί να επιτευχθεί η ενότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι και ο στόχος μας».

Ό,τι προκύψει από το διάλογο, συμπλήρωσε ο υπουργός, η πολιτεία θα το ενισχύσει και θα θεσμοθετήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες. «Ενιαίος στόχος μας θα είναι πάντα η ενιαία έκφραση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τη συζήτηση στη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, ο υπουργός, αφού σημείωσε πως υπάρχει διάθεση για συλλογική εργασία, είπε: «Μας απασχόλησαν αρκετά ζητήματα και από όλες τις πλευρές φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση να εργαστούμε συλλογικά και συνολικά, για να αναζητήσουμε τις απαιτούμενες συναινέσεις και συγκλίσεις. Πάνω απ΄όλα πιστεύουμε, ότι στην Παιδεία, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά, που μας χωρίζουν».

Σε ό,τι αφορά ειδικά τη χρηματοδότηση των ΤΕΙ, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, για την αύξηση της χρηματοδότησης, μέσα πάντα στο πλαίσιο των αντικειμενικών δυσκολιών, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης».

Ερωτηθείς εξάλλου για την πορεία του διαλόγου εν όψει της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε πως «είναι σαφές ότι από την στιγμή που πάμε σε εκλογές, ο πειρασμός αρκετών θα είναι μεγάλος και αυξημένος, προκειμένου η ρητορική να γίνει πιο ακραία, με στόχο την συσπείρωση ψηφοφόρων». «Εγώ είμαι της άποψης ότι οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, που συμμετέχουν στον διάλογο, θα αντέξουν στον πειρασμό και θα αφήσουν την Παιδεία πάνω και πέρα από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή από τις όποιες μικρές εκλογικές ευκαιρίες», πρόσθεσε και εκτίμησε «τελικώς θα καταφέρουμε να συνεννοηθούμε».

Έξω από το ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιείτο η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές, οι οποίοι ζητούσαν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας ή κάποιον πολιτικό εκπρόσωπο. Στιγμιαία επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή