Η επιλογή Ομπάμα για την ηγεσία του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009 14:30
UPD:15/03/2009 10:25
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε σήμερα την ειδική σε θέματα δημόσιας υγείας και πρώην επίτροπο Υγείας της Νέας Υόρκης, Μάργκαρετ Χάμπουργκ, για να ηγηθεί του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων, ενώ προχώρησε και στη σύσταση νέας επιτροπής επιφορτισμένης με τον έλεγχο και την αναβάθμιση των νόμων για την ασφάλεια των τροφίμων.

Με στόχο το κρέας από τις άρρωστες αγελάδες να μην φθάνει στο εμπόριο, ο αμερικανός πρόεδρος θα προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων μέτρων. Ο Ομπάμα υποσχέθηκε ακόμη να αυξήσει τον αριθμό των επιθεωρητών τροφίμων του Οργανισμού και να εκσυγχρονίσει τα εργαστήρια ασφάλειας των τροφίμων.

"Η διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων και των φαρμάκων μας είναι μια από τις θεμελειώδεις ευθύνες της κυβέρνησής μας", τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του διάγγελμα.

Αν επικυρωθεί από την αμερικανική Γερουσία ο διορισμός της, η κ. Χάμπουργκ θα αναλάβει την ηγεσία ενός Οργανισμού, το κύρος του οποίου έχει αμαυρωθεί μετά από τα θανατηφόρα κρούσματα σαλμονέλας και μια σειρά από προβλήματα ασφάλειας των φαρμάκων τα τελευταία χρόνια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε τον επίτροπο Υγείας της Βαλτιμόρης, Τζόσουα Σάρφσταϊν, ως πρώτο αναπληρωτή της Χάμπουργκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή