Στην πίτσα δεν αντιστέκονται ούτε οι Βορειοκορεάτες

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 14:14
A- A A+

Στερημένοι από κάθε είδους πολυεθνική γευστική εμπειρία και με το δείπνο σε εστιατόριο να ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, οι Βορειοκορεάτες έχουν πλέον τη δική τους πιτσαρία.

Ωστόσο, πρόσβαση στην ιταλική κουζίνα θα έχει αποκλειστικά η ελίτ των κυβερνώντων.

Ο πρόεδρος της χώρας Κιμ Τζονγκ-ίλ εκχώρησε άδεια λειτουργίας στο πρώτο ιταλικό εστιατόριο της Βόρειας Κορέας, το οποίο άνοιξε το Δεκέμβριο, σύμφωνα με εφημερίδα που εκδίδεται στην Ιαπωνία και πρόσκειται στην Πιονγκ Γιανγκ. «Ο Κιμ Τζονγκ-ίλ δήλωσε ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση στα πιο φημισμένα πιάτα του κόσμου», δήλωσε ο διευθυντής του εστιατορίου Κιμ Σανγκ-Σουν στην εφημερίδα.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, συγκάλεσε στην Πιονγκ Γιανγκ μια ομάδα σεφ με ειδίκευση στην ιταλική πίτσα για να μεταδώσουν τα φώτα τους σε αξιωματικούς του στρατού. Ένας εξ αυτών, ο Ερμάνο Φουρλάνης, θυμάται ότι η ομάδα των Ιταλών σεφ υποβλήθηκε σε ακτίνες Χ, σε τομογραφία εγκεφάλου και σε εξετάσεις αίματος και ούρων κατά την άφιξή της στη χώρα προτού απομονωθεί σε ένα μαρμάρινο παλάτι. Ένας, μάλιστα, από τους αξιωματικούς τους οποίους εκπαίδευε ρώτησε τον Ιταλό σεφ ποια είναι η ακριβής απόσταση με την οποία πρέπει να τοποθετούνται οι ελιές στην πίτσα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή