A. Σπηλιωτόπουλος: Στόχος η θωράκιση του ασύλου

«Δεν αναζητώ ευθύνες για τη μη εφαρμογή του νόμου»
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 13:32
UPD:15:49

«Στόχος δικός μας ήταν και θα παραμείνει να θωρακίσουμε το άσυλο ως άσυλο ιδεών, ελεύθερης διακίνησής τους, στοχασμού, διδασκαλίας και έρευνας. Από εκεί και έπειτα, είναι σαφές ότι ο νόμος ο οποίος θωρακίζει το άσυλο, υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

A- A A+

Το στόχο της κυβέρνησης να θωρακίσει το πανεπιστημιακό άσυλο επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας ¶ρης Σπηλιωτόπουλος, παραδέχθηκε δε ότι «πολλές φορές ο νόμος δεν εφαρμόζεται» και σημείωσε πως «δεν είναι η ώρα για να αναζητήσουμε ευθύνες ως προς το ποιοι και γιατί δεν εφαρμόζουν τον νόμο».

«Στόχος δικός μας ήταν και θα παραμείνει να θωρακίσουμε το άσυλο ως άσυλο ιδεών, ελεύθερης διακίνησής τους, στοχασμού, διδασκαλίας και έρευνας. Από εκεί και έπειτα, είναι σαφές ότι ο νόμος ο οποίος θωρακίζει το άσυλο, υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αφού ο νόμος και πρόσφατος είναι και προέκυψε μέσα από συναίνεση, καλό θα ήταν ο νόμος αυτός να εφαρμόζεται. Αν δεν εφαρμόζεται, δεν είναι η δική μου θέση να αναζητήσω ευθύνες», πρόσθεσε.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος εμφανίστηκε ανοιχτός σε τυχόν «βελτιωτικές σκέψεις από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη στο πλαίσιο του διαλόγου», εξηγώντας πως «αυτές οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και, αν πράγματι μπορούν να συνεισφέρουν, θα τις εξετάσουμε και εμείς».

Πρότεινε επίσης τη μετατροπή του Πολυτεχνείου σε ένα Μουσείο Εθνικής Αντίστασης «για να θυμόμαστε όλοι το τανκς που εκείνο το βράδυ επιχείρησε βιαίως να καταλύσει την πανεπιστημιακή ελευθερία του στοχασμού και του λόγου. Και αυτήν την διδάσκουμε και στην νέα γενιά».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή