ΥΠΕΣ: Αλματώδης βελτίωση των επιδόσεων του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 14:07
A- A A+

«Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, μαζί με την καθιέρωση των ψηφιακών εφαρμογών και των μεθόδων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, είναι το ισχυρό χαρτί μας στον αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Γι αυτό, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η κυβέρνηση έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στη θωράκιση των ελεγκτικών μηχανισμών, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σ’ επίπεδο μέσων και υποδομών, καθώς και στην εντατικοποίηση των ελέγχων. «Στόχος μας -πρόσθεσε- είναι να εντοπίζεται κάθε παραβατική συμπεριφορά και να τιμωρούνται αυστηρά οι υπεύθυνοι».

Π. Παυλόπουλος: To ζήτημα δεν είναι η διαφθορά αλλά η προσπάθεια για εξάλειψή της

Π. Παυλόπουλος: To ζήτημα δεν είναι η διαφθορά αλλά η προσπάθεια για εξάλειψή της

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ενίσχυση και διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Δ.Δ.Δ.), με 8 θεσμικές παρεμβάσεις, και γνώμονα ιδίως την διευκόλυνση των σε βάθος ελέγχων περιουσιακής κατάστασης των στελεχών της Διοίκησης, σε συνεργασία με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

«Παράλληλα, προχώρησε η οργανωτική αναβάθμιση του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., ιδρύθηκαν 4 νέα Περιφερειακά Γραφεία (στο Ρέθυμνο, την Πάτρα, τις Σέρρες και τα Ιωάννινα) και αυξήθηκαν σημαντικά οι θέσεις του ελεγκτικού προσωπικού», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος σο αποτελέσματα όλων αυτών των παρεμβάσεων, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για αλματώδη βελτίωση των επιδόσεων του Σώματος, καθώς όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεσή του για το 2008, έκανε 845 ελέγχους, όταν μεταξύ 1998-2003 (δηλαδή σε έξι χρόνια επί ΠΑΣΟΚ) έγιναν συνολικά μόλις 376 έλεγχοι, όπως επεσήμανε.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε στους πολίτες ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία ειδική γραμμή για τους πολίτες, το «1500», σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, ώστε να καταγγέλλουν περιστατικά κακοδιοίκησης και διαφθοράς.

«Η εμπέδωση της διαφάνειας σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου και του πολιτικού συστήματος αλλά και η διασφάλιση εγγυήσεων χρηστής διοίκησης αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, η ακώλυτη άσκηση του οποίου είναι σύμφυτη με την ουσία και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή