Επιτροπή Εμπορίου: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 21:26
A- A A+

Υπερψηφίστηκε, με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού για τη διευθέτηση των οικονομικών αιτημάτων των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού που την 1η Νοεμβρίου του 2008 είχαν συμπληρώσει 24μηνη εργασία στους αρχαιολογικούς χώρους - και την παραμονή τους στην εργασία τους, μέχρι τον Νοέμβριο του 2010.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Νικόλαος Ζωίδης, διευκρίνισε πως το κόμμα του υπερψηφίζει την τροπολογία προκειμένου να σταματήσουν οι αποκλεισμοί και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στην Ακρόπολη («ό,τι και να φέρνατε που θα έλυνε την ομηρία της Ακρόπολης θα μας εύρισκε σύμφωνους» ανέφερε χαρακτηριστικά) - ωστόσο δήλωσε αντίθετος με την «παράταση της ομηρίας των συμβασιούχων που συνεχίζεται».

Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ζήτησαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για τη τροπολογία κατά τη συζήτησή της στην Ολομέλεια.

«Δεν νομιμοποιείται κανένα κόμμα να πει, ότι είναι ανάγκη να μονιμοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ. Δεν μπορείτε να λέτε να μονιμοποιηθούν όλοι εκείνοι, εκ των οποίων κανείς δεν μπήκε με ΑΣΕΠ την εποχή του ΠΑΣΟΚ» απάντησε ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή