ΚΚΕ: Μόνο χειρότερη για τους λαούς μπορεί να γίνει η Ε.Ε.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 17:32
A- A A+

Την άποψη πως οι αποφάσεις-κατευθύνσεις της Συνόδου δείχνουν πως η Ε.Ε. μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει για τους λαούς εκφράζει το ΚΚΕ.

Πιο αναλυτικά, υποστηρίζει πως «οι κυβερνήσεις των κρατών μελών - νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές- αποφάσισαν και πάλι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν τα "σπασμένα" της καπιταλιστικής κρίσης».

Επίσης, στρέφει τα βέλη του και κατά του πρωθυπουργού, επικρίνοντάς τον για «ανοιχτή υποστήριξη που παρείχε στις απειλές και στους ωμούς εκβιασμούς που δέχονται οι εργαζόμενοι από βιομήχανους και τους άλλους καπιταλιστές, προκειμένου να αποδεχτούν τη μείωση μισθών, τη μερική και ελαστική δουλειά».

Το ΚΚΕ εξαπολύει πυρά και κατά του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «δεν είναι αλήθεια ο ισχυρισμός της ηγεσίας του ότι η πολιτική της ΕΕ θα αλλάξει αν την πλειοψηφία αποκτήσουν οι σοσιαλδημοκράτες».

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζομένους «να τιμωρήσουν την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της ΕΕ που τους είπαν ψέματα για την ΕΕ και συνεχίζουν να τους λένε ψέματα για την κρίση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή