Αλβανία: Ευθύνες στο Βελιγράδι για τις εντάσεις στο Κόσοβο

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 11:55
A- A A+

Ευθύνες στις αρχές του Βελιγραδίου για τις συνεχείς εντάσεις στο Κόσοβο επέρριψε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, κ. Λουλζίμ Μπάσα. Ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη διαιρεμένη πόλη της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.

«Κάθε προσπάθεια εισχώρησης των Σέρβων στους θεσμούς και την κοινωνική ζωή στο Κόσοβο αποτελεί πραγματική απειλή για τη σταθερότητα στην Πρίστινα», δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Πρόσθεσε δε ότι «η ανεξαρτησία του Κοσόβου δεν θα έπρεπε ποτέ να τεθεί υπό αμφισβήτηση».

Ο κ. Μπάσα κάλεσε το Βελιγράδι να αποδεχθεί «τη νέα πολιτική πραγματικότητα, που αποτελεί τη μόνη λύση για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και για τη δημιουργία προϋποθέσεων για να ανοίξει ο δρόμος της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης για τη Σερβία και το Κόσοβο».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «το να ζουν οι Αλβανοί και οι Σέρβοι από κοινού στο Κόσοβο εξακολουθεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο».

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών θεωρεί ακόμη ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, το Κόσοβο έχει σημειώσει «απίστευτη επιτυχία», ενώ για τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία αναφέρει ότι στόχο είχαν «να σταματήσουν την εθνοκάθαρση που διενεργούσε ο σερβικός στρατός και η αστυνομία».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή