Β. Κορέα: Ανακρίνονται οι δύο Αμερικανίδες δημοσιογράφοι

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 06:41
A- A A+

Δύο Αμερικανίδες δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στις 17 Μαρτίου από Βορειοκορεάτες μεθοριακούς φρουρούς στα σύνορα με την Κίνα μεταφέρθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ και ανακρίνονται, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Τζουνγκ Ανγκ Ιλμπο επικαλούμενη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Πληροφορούμαστε ότι οι δύο δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν σε έναν ξενώνα σε προάστιο της Πιονγκγιάνγκ υπό την επίβλεψη της Διοίκησης Ασφαλείας (μυστικές υπηρεσίες της Βόρειας Κορέας) και ανακρίνονται», δήλωσε η πηγή σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι δύο δημοσιογράφοι, οι οποίες σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης ονομάζονται Γιούνα Λι και Λόρα Λινγκ και εργάζονται για το τηλεοπτικό δίκτυο Current TV που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνελήφθησαν στις 17 Μαρτίου «όταν εισήλθαν παράνομα στο βορειοκορεατικό έδαφος από τα κινεζικά σύνορα», όπως μετέδωσε το επίσημο βορεοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Διπλωματική πηγή δήλωσε ότι οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τους βορειοκορεάτες φρουρούς όταν βρέθηκαν στον παγωμένο ποταμό Τούμεν, ο οποίος διατρέχει το ανατολικό τμήμα των συνόρων με την Κίνα.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε από την πλευρά του ότι η Ουάσινγκτον ήλθε σε επαφή με τις βορειοκορεατικές αρχές σε μία προσπάθεια για την άμεση απελευθέρωση των δύο γυναικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή