ΠΑΣΟΚ: Αποτέλεσμα της ολιγωρίας της ΝΔ η απόφαση του ΔΕΚ

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 16:29
A- A A+

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για την καταδικαστική απόφαση του Ευρωδικαστηρίου σχετικά με τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο εξαπέλυσε η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η απόφαση αποτελεί «ένα τεκμήριο αμαχητί παράδοσης του ελληνικού δημοσίου με ευθύνη της κυβέρνησης, παράδοσης στην άποψη, ότι το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό, είναι επαγγελματική σύνταξη. «Αυτό είναι λάθος, λάθος ουσιαστικά, λάθος και πολιτικά» πρόσθεσε.

ΠΑΣΟΚ: Η Ε. Χριστοφιλοπούλου για την εξομοίωση ορίων συνταξιοδότησης

ΠΑΣΟΚ: Η Ε. Χριστοφιλοπούλου για την εξομοίωση ορίων συνταξιοδότησης

Αφότου υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ είχε επιστήσει την προσοχή της κυβέρνησης επί του θέματος, ζήτησε από την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει πως δεν κινδυνεύουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών που είναι θεμελιωμένα.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του δικαστηρίου καθεαυτή, υπογράμμισε πως υπάρχει λύση, η οποία, όπως ανέφερε, συνίσταται στο να "πάρουμε" από τα χέρια της Επιτροπής το νομικό της επιχείρημα. «Η λύση είναι η διαβούλευση με την ΑΔΕΔΥ για να βρεθεί άλλη διοικητική και θεσμική οδός, ούτως ώστε οι συντάξεις ανδρών και γυναικών να μπορούν να θεωρούνται ασφαλιστικές παροχές δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και όχι επαγγελματικές συντάξεις» διευκρίνισε και κάλεσε την κυβέρνηση «έστω και τώρα κατόπιν εορτής να σοβαρευτεί και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΑΔΕΔΥ».

H αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ερωτηθείσα τι θα κάνει για το θέμα το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση και αν θα πάει κόντρα στην Ε.Ε. τόνισε πως μετά από διαβούλευση με την ΑΔΕΔΥ θα κάνει μια νέα ρύθμιση έτσι ώστε να μη θεωρούνται επαγγελματικές οι συντάξεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή