Ευ. Μεϊμαράκης: Οπλο στη μάχη κατά της κρίσης η συναίνεση

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 15:37
UPD:15:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Στην οικονομική κρίση αλλά και στη συμβολή της Ελλάδας στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας, μέσα από τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεών της σε ειρηνευτικές αποστολές αναφέρθηκε ο υπουργός ¶μυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του διήμερου διεθνούς συνεδρίου, του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων με θέμα «Διεθνής Πολιτική και εθνική ασφάλεια: Από τον 20ο στον 21ο αιώνα».

Σε ό,τι αφορά την κρίση, τόνισε πως «η ανθρωπότητα στο σύνολό της, τα κράτη, οφείλουμε να λειτουργούμε συλλογικά και αλληλέγγυα. Διότι μόνο συνεργαζόμενοι ως κοινωνίες, ως κράτη και ως οργανισμοί μπορούμε να πετύχουμε την πρόόδο και να εμπεδώσουμε συνθήκες ασφάλειας και ανάπτυξης» και πρόσθεσε:

Ε. Μεϊμαράκης: Οπλο στη μάχη κατά της κρίσης η συναίνεση

Ε. Μεϊμαράκης: Οπλο στη μάχη κατά της κρίσης η συναίνεση

«Η κυβέρνησή μας με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό δίνει καθημερινή μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης, που πλήττει αυτή τη στιγμή ακόμη και ιδιαίτερα ανεπτυγμένες χώρες. Η συνεννόηση, η συναίνεση και η αλληλεγγύη όλων, ατόμων και θεσμών, είναι το αποφασιστικό όπλο για επιτυχία και αποτελεσματικότητα στον αγώνα αυτό».

Αναφερόμενος στις ειρηνευτικές αποστολές, στις οποίες συμμετέχει η χώρα μας, διαβεβαίωσε η Ελλάδα ως αξιόπιστος στρατηγικός παράγοντας της διεθνούς κοινότητας, θα συνεχίσει να συνεισφέρει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, παρά τις πιεστικές και αυξημένες ανάγκες σε εθνικό επίπεδο, στις προσπάθειες των διεθνών οργανισμών, προκειμένου να εδραιώσουμε προοδευτικά ένα σταθερό και ασφαλές διεθνές περιβάλλον, απαλλαγμένο από απειλές αποσταθεροποίησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή