Στη Χιλή ο Γ. Παπανδρέου για το συνέδριο των σοσιαλδημοκρατών

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009 12:00
A- A A+

Στη Χιλή φτάνει σήμερα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου των σοσιαλδημοκρατών για την παγκόσμια κρίση.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να παραβρεθεί στο γεύμα που θα παρατεθεί από την κυβέρνηση της Χιλής στα κορυφαία μέλη του συνεδρίου, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Στο σημερινό γεύμα, πλην της προέδρου της Χιλής Μισέλ Μπασελέ, θα πάρουν, επίσης, μέρος οι πρόεδροι της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ, και οι πρωθυπουργοί της Μ. Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο και της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται, εξάλλου, και η παρουσία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η οποία αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα του συνεδρίου – σύμφωνα με αναλυτές – και αναβαθμίζει τη σημασία του, καθώς διεξάγεται λίγες μόνο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Λονδίνο.

Χθες το βράδυ (τοπική ώρα), η κ. Μπασελέ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων της που μετέχουν στο συνέδριο, αλλά και δείπνο προς τιμήν του κ. Μπάιντεν, στο οποίο πήραν μέρος και οι ήδη αφιχθέντες στη Χιλή, μεταξύ των οποίων ο Γκόρντον Μπράουν και ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή