Κ. Χατζηδάκης: Με τις λαϊκίστικες πολιτικές θα πληγούν οι ασθενέστεροι

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 12:21
A- A A+

Βέβαιος ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης θα αποδειχθούν αποτελεσματικά εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ εκτίμησε ότι οι δράσεις αποκατάστασης της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα θα έχουν πολιτικό κόστος, πλην, όμως, πρόσκαιρο.

«Να μην ακούτε τους λαϊκιστές, αρκετά ακούσαμε από αυτούς και αρκετά τους πληρώσαμε», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για την οικονομική κρίση, στη Θεσσαλονίκη, και σημείωσε ότι «με αλόγιστη λαϊκίστικη πολιτική, τα πρώτα θύματα της κρίσης θα είναι οι φτωχότεροι και όχι οι πιο εύποροι που θα επιβιώσουν».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δεδομένη, καθώς «δεν υπάρχει περίπτωση να κρυολογήσει η οικονομία μίας χώρας και να μην αρρωστήσουν και οι υπόλοιπες». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, ζητούμενο από όλες τις κυβερνήσεις είναι η επίδειξη σοβαρότητας και υπευθυνότητας και η προσήλωση σε κοινές βασικές κατευθύνσεις.

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας, ο υπουργός ανέφερε ότι σύντομα θα υλοποιηθεί το δεύτερο πακέτο του ΤΕΜΠΜΕ, ενώ προανήγγειλε ότι σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον κλάδο της μεταποίησης.

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να ενισχυθεί ο τομέας της έρευνας, ώστε να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία και ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή