G20: Γερμανικές βολές για τις απειλές αποχώρησης Σαρκοζί

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 14:00
UPD:15:02
A- A A+

Η απειλή του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί για αποχώρηση από τη Σύνοδο της G20 σε περίπτωση που δεν υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, «δεν είναι η καλύτερη ιδέα», εκτίμησε σήμερα εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ.

Νωρίτερα η Αγγελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι αναχωρεί για το Λονδίνο «με ένα ανάμεικτο συναίσθημα εμπιστοσύνης και ανησυχίας».

«Θα αντιδράσουμε άραγε αληθινά στη σοβαρότητα της κατάστασης, ή θα προσπαθήσουμε να κουκουλώσουμε και να εξωραϊσουμε τα πράγματα;» διερωτήθηκε.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, επαναβεβαίωσαν τις θέσεις τους για ένα αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο του χρηματοπιστωτικού τομέα.

«Στη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, επαναβεβαίωσαν τις θέσεις τους για την ανάγκη θεσμοθέτησης περισσότερων κανόνων ρύθμισης του χρηματο-πιστωτικού συστήματος και επίσης επαναβεβαίωσαν την ιδιαίτερα αποφασιστική στάση τους όσον αφορά τους φορολογικούς παραδείσους» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας από το Παρίσι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή