Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Λονδίνο

Φθορές σε τράπεζες από διαδηλωτές
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 16:47
UPD:21:14

A- A A+

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Λονδίνο, μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή της συνόδου των χωρών της G20, όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε κτίρια και τράπεζες στην περιοχή του Σίτι.

Διαδηλωτές έσπασαν επίσης τις βιτρίνες ενός υποκαταστήματος της τράπεζας RΒS, ενώ κάποιοι από αυτούς πρόλαβαν να εισέλθουν στο εσωτερικό πριν απωθηθούν γρήγορα.

Σύμφωνα με το Reuters, 300 με 400 άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία της Βασιλικής Τράπεζας της Σκοτίας φωνάζοντας «αυτοί οι δρόμοι είναι δρόμοι μας, αυτές οι τράπεζες είναι τράπεζές μας». Διαδηλωτές έσπασαν επίσης τις βιτρίνες ενός υποκαταστήματος της τράπεζας RΒS, ενώ κάποιοι από αυτούς πρόλαβαν να εισέλθουν στο εσωτερικό πριν απωθηθούν γρήγορα.

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε πολλά κτίρια της βρετανικής πρωτεύουσας από τη ρίψη μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν στους αστυνομικούς αυγά και αυτοσχέδιες βόμβες με μπογιά.

Τέλος, σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 4.000 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική τράπεζα, ενώ ακινητοποιήθηκε ένα στρατιωτικού τύπου θωρακισμένο όχημα που έγραφε «εξέγερση» στο μπροστινό τμήμα του. Αστυνομικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι συνελήφθησαν οι 11 επιβαίνοντες γιατί φορούσαν ψεύτικες αστυνομικές στολές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή