Ετοιμες για παροχή βοήθειας στην Ιταλία Ε.Ε. - Γαλλία - Ρωσία

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 16:14
A- A A+

Τα συλλυπητήριά τους για τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

«Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες στην περιοχή και ελπίζουμε ότι τα σωστικά συνεργεία θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν» δήλωσε ο Ομπάμα από την Αγκυρα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες στην περιοχή και ελπίζουμε ότι τα σωστικά συνεργεία θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν» δήλωσε ο Ομπάμα από την Αγκυρα.

Και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε συγκλονισμένος από την τραγωδία. «Συμπάσχουμε με αυτούς που υπέφεραν και συμμεριζόμαστε τον πόνο τους. Σας ζητώ να μεταφέρετε τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων» σημειώνει ο Μεντβέντεφ σε τηλεγράφημά του προς τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στην Ιταλία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής» προσθέτει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Λόγω του σεισμού ο Μπερλουσκόνι παρέμεινε στην Ιταλία και δεν αναχώρησε, όπως προβλεπόταν σήμερα, για τη Ρωσία.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να προσφέρει άμεσα βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, αν υπάρξει ανάλογο αίτημα από τη χώρα αυτή, και εξέφρασε τα συλλύπητήριά της προς τον ιταλικό λαό για τα θύματα του σεισμού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο «απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά τον σεισμό της Ακουίλα» στην κεντρική Ιταλία και του δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πία Αχρενκίλντε Χάνσεν.

«Το Κέντρο Πληροφόρησης της ΕΕ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις ιταλικές αρχές πολιτικής προστασίας» πρόσθεσε.

Τη βοήθειά της στην Ιταλία ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να προσφέρει και η Γαλλία, αν αυτή τη χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού.

«Το Παρίσι είναι στη διάθεση των ιταλικών αρχών για να προσφέρει κάθε βοήθεια που θα δηλώσουν ότι χρειάζεται για την αντιμετώπιση της κατάστασης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια της Γαλλίας προς τις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή