Η ομάδα της Honda πωλήθηκε στην Brawn για μία λίρα!

Σάββατο, 11 Απριλίου 2009 11:26

Aπό την αβεβαιότητα στη μέχρι στιγμής επιτυχία για τη Brawn GP.

A- A A+

Η Honda πούλησε την ομάδα της στη Formula 1 στο Ρος Μπράουν για μόλις μία λίρα προκειμένου να διαβεβαιώσει την παραμονή της στην οικογένεια της F1, σύμφωνα με δημοσιεύματα ιαπωνικής εφημερίδας.

«Μετά την εγκατάλειψή μας (το Δεκέμβριο), πρώτη προτεραιότητά μας ήταν να πουλήσουμε την ομάδα υπό τον όρο ότι θα συνέχιζε τις αγωνιστικές της δραστηριότητες στη Formula 1. Η τιμή δεν ήταν το πρόβλημα», σημείωσε εκπρόσωπος της Honda, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

«Δεν θέλαμε να πουλήσουμε την ομάδα σε εταιρείες που σκόπευαν να τη διαλύσουν. Θέλαμε να προστατεύσουμε την εργασία των εκατοντάδων ανθρώπων που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και θεωρούμε ότι ήταν μία καλή λύση», τόνισε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας.

Αιτίες απόσυρσης της Honda από τη Formula 1 το Δεκέμβριο του 2008 ήταν οι μειωμένες πωλήσεις της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ακολούθησε έντονο παρασκήνιο για το μέλλον της ομάδας. Μέχρι τις αρχές Μαρτίου και λίγο πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος ήταν άγνωστο αν η ομάδα θα μπορέσει να συνεχίσει στη Formula 1. Τελικά ανακοινώθηκε ότι διευθυντής της Honda,Ρος Μπράουν ανέλαβε τα ηνία της και τη μετονόμασε σε Brawn GP.

Το μονοθέσιο της έχει εξελιχθεί από τη Honda, λίγο πριν ανακοινώσει την εγκατάληψή της, ενώ οι κινητήρες που χρησιμοποιεί είναι της Mercedes. Κι εκεί που όλοι θεωρούσαν αβέβαιο το μέλλον της, λόγω έλλειψης βασικών χορηγών και απουσίας δοκιμών του μονοθεσίου, η Brawn GP έχει καταφέρει το απίστευτο. Εχει κάνει το απόλυτο δύο στα δύο, ηγείται της βαθμολογίας των κατασκευαστών και ο πιλότος της Τζένσον Μπάτον έχει κερδίσει και τα δύο πρώτα Grand Prix του φετινού πρωταθλήματος.

Βέβαια, λέγεται ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, αν και επισήμως το αρνείται, έχει ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια δολάρια για τη λειτουργία της ομάδας, γεγονός που τη βοηθάει να παραμείνει ανταγωνιστική τουλάχιστον για το 2009.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις