Τζάκι Στιούαρτ: Μην απολύσετε τον Μπαρικέλο

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 23:58

Ιδιαίτερα έμπειρο, ιδίως στο στήσιμο του μονοθεσίου, θεωρεί ο Τζάκι Στιούαρτ (στη φωτογραφία) το Ρούμπενς Μπαρικέλο.

A- A A+

Εχουν φουντώσει στον χώρο της Φόρμουλα 1 τα σενάρια περί αποχώρησης του Λιούις Χάμιλτον από τη ΜcLaren. Η προοπτική αυτή ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα αν «τα ασημένια βέλη» κριθούν ένοχα από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις 29 Απριλίου για το «σκάνδαλο ψεμάτων» στην Αυστραλία.

Μία τέτοια ετυμηγορία ίσως κοστίσει στη McLaren τη συμμετοχή της σε μερικά Grand Prix. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να ωθήσει τον περυσινό παγκόσμιο πρωταθλητή στην απόφαση να εγκαταλείψει την ομάδα διότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε μερικούς αγώνες, άρα θα χάσει και πολύτιμους βαθμούς που ίσως αποβούν μοιραίοι στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Η μοναδική ομάδα, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έχει μία έμμεση σχέση με τον Βρετανό πιλότο είναι η Brawn GP καθώς χρησιμοποιεί και αυτή κινητήρες της Mercedes-Benz, όπως και η McLaren. Ηδη, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ενοχληθεί με το δεύτερο σκάνδαλο, μετά το 2007 και τις κατασκοπείες, το οποίο ταλανίζει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα την οικογένεια της Φόρμουλα 1.

Με τον Τζένσον Μπάτον, όμως να έχει μέχρι στιγμής πετύχει το δύο στα δύο και να ηγείται της βαθμολογίας των οδηγών, πιθανότερος υποψήφιος προς αποχώρηση μοιάζει ο Ρούμπενς Μπαρικέλο.

Εντούτοις, ο Τζάκι Στιούαρτ, πρώην «αφεντικό» του βραζιλιάνου πιλότου καθώς έτρεχε με την ομώνυμη ομάδα του την περίοδο 1997 – 1999, υποστηρίζει πως: «Ο Ρούμπενς είναι πολύ έμπειρος στο στήσιμο του μονοθεσίου, ενώ ο Λιούις δεν είναι. Και ο Ρος (Μπράουν) χρειάζεται αυτή την εμπειρία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο λόγω της απαγόρευσης των δοκιμών εξέλιξης κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις