Renault: Μείωση μισθού ο Μπριατόρε

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 18:04

Λιγότερες ετήσιες αποδοχές κατά 20% αναμένεται να έχει φέτος ο Φλάβιο Μπριατόρε.

A- A A+

Η οικονομική κρίση μαστίζει ολόκληρο τον πλανήτη και σίγουρα ο χώρος της Φόρμουλα 1 δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα μυθικά συμβόλαια πιλότων και παραγόντων δυσχεραίνουν την πορεία των ομάδων, οι οποίες βλέπουν τα έσοδα τους από τις χορηγίες να μειώνονται. Αμεση αντίδραση σε αυτό το φαινόμενο είναι η μειώσεις μισθών και η Renault αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική αυτή.

Η αρχή έγινε με τη περικοπή αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στις ετήσιες αποδοχές του Φερνάντο Αλόνσο, δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και πιλότου της ομάδας. Επόμενο... θύμα ήταν Φλάβιο Μπριατόρεμε το «αφεντικό» της Renault να κάνει μείωση μισθού στον… εαυτό του. Το ακριβές ποσό των ετήσιων αποδοχών του δεν είναι γνωστό αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 59χρονος Μπριατόρε αποφάσισε να περικόψει τις αποδοχές του κατά 20%.

Επιπλέον, οι μηχανικοί της ομάδας αναμένεται να έχουν μία μείωση εσόδων κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. Ο μοναδικός που δεν συμβιβάστηκε με λιγότερα χρήματα είναι ο δεύτερος οδηγός της Renault Νέλσον Πικέ Τζούνιορ, καθώς οι αποδοχές του δεν συμβαδίζουν τα υπέρογκα ποσά των υπολοίπων πιλότων.

«Στη δική μου περίπτωση δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να μειωθεί», δήλωσε ο 23χρονος Βραζιλιάνος. Το ακριβές ποσό που εισπράττει ο Πικέ δεν είναι γνωστό αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως ή και πολύ λιγότερα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις