Εγκαταλείπει την F1 ο Ρον Ντένις

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009 17:38

Η καρό σημαία του τέλους από την οικογένεια της Φόρμουλα 1 έπεσε για τον «αρχιτέκτονα» της McLaren.

A- A A+

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της McLaren αλλά και της Φόρμουλα 1 κλείνει σήμερα μετά την απόφαση του Ρον Ντένις να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση.

Το «αφεντικό» της McLaren δήλωσε πως η απόφαση να απομακρυνθεί οριστικά από τη Φόρμουλα 1 είναι αποκλειστικά δική του και δεν σχετίζεται με την παραπομπή της ομάδας για το σκάνδαλο με τα ψέματα.

Ηδη, από την 1η Μαρτίου ο 61χρονος Βρετανός είχε παραδώσει της θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ομάδας στον Μάρτιν Γουίτμαρς, ο οποίος φέτος τελεί και χρέη επικεφαλής της ομάδας.

Είναι σημαντικό ότι ο Ντένις ήταν παρών σε όλα τα Grand Prix της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια αλλά το μοναδικό στο οποίο δεν παρέστη ήταν ο προηγούμενος αγώνας στη Μαλαισία.

«Μετέφερα τις αρμοδιότητες του αγωνιστικού διευθυντή της Vodafone McLaren Mercedes στον Μάρτιν Γουίτμαρς στις 16 Ιανουαρίου, την ημέρα παρουσίασης του νέου μας μονοθεσίου. Από εκείνη την ημέρα είχα ερωτηθεί πολλές φορές αν θα παραστώ στο Grand Prix της Αυστραλίας. Η απάντηση ήταν "ναι". Το παρακολούθησα αλλά χωρίς να είμαι επικεφαλής της Vodafone McLaren Mercedes και ομολογώ ότι το συναίσθημα ήταν περίεργο», δηλώνει ο βρετανός και συνεχίζει:

«Τον επόμενο αγώνα, της Μαλαισίας, τον παρακολούθησα από την τηλεόραση στη Μ. Βρετανία, μία δραστηριότητα που μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολο μου ήταν. Περίμενα ότι θα ήμουν πιο συναισθηματικός μετά από την αδιάκοπη παρουσία μου σε τόσους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια.

Παραδέχομαι ότι δεν ήμουν και ο πιο εύκολος άνθρωπος. Παραδέχομαι ότι πολλές φορές έχω παλέψει σκληρά για τη McLaren F1. Αμφιβάλλω αν ο Μαξ Μόσλεϋ ή ο Μπέρνι Εκλεστόουν δυσαρεστηθούν με την απόφασή μου. Κανείς δε μου το ζήτησε, ήταν δική απόφαση.

Ημουν ο αρχιτέκτονας της σημερινής δομής του McLaren Group. Και πάλι όμως, κανείς δε μου το ζήτησε. Ηταν δική μου η απόφαση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρον Ντένις, το μέλλον του οποίου είναι συνδεδεμένο με τη McLaren. O πολύπειρος βρετανός θα παραμείνει στην εταιρεία, αναλαμβάνοντας τα ηνία του νέου εγχειρήματος του ΜcLaren Group of companies, που φέρει την ονομασία McLaren Automotive και ασχολείται με την παραγωγή και προώθηση σπορ αυτοκινήτων.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τις νέες προοπτικές του McLaren Group και τη McLaren Automotive και δεν αμφιβάλλω που αφήνω το Μάρτιν (σ.σ. Γουίτμαρς) να δίνει αναφορά στο συμβούλιο για τα θέματα της Φόρμουλα 1», παραδέχθηκε δικαιολογώντας τις επιλογές του ο Ρον Ντένις.

Παράλληλα με την αποχώρηση του βρετανού, η McLaren ανακοίνωσε ότι ο Ρίτσαρντ Λάπθορν θα αναλάβει τα χρέη μη εκτελεστικού διευθυντή στο McLaren Group και στην εταιρεία McLaten Automotive.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις