Mπριατόρε: Όχι χρήματα στη Brawn GP

Σάββατο, 18 Απριλίου 2009 19:16
UPD:19:27

Με τη Brawn GP τα έχει βάλει ο Φλάβιο Μπριατόρε (αριστερά).

A- A A+

Ο επικεφαλής της Renault και πρόεδρος του εμπορικού τμήματος της FOTA (σύνδεσμος των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα F1) όλο το Σαββατοκύριακο του κινέζικου Grand Prix έχει ξεκινήσει πόλεμο με τη Brawn GP. Κύρια αιτία για αυτή του την στάση ήταν η απόφαση της FIA περί μονιμότητας των νέων διαχυτών που έφεραν τα μονοθέσια των Brawn GP, Williams και Toyota.

Μεταξύ των ξεσπασμάτων του «θερμόαιμου» Ιταλού, ήταν και η πρότασή του να μην λάβει χρήματα η ομάδα του Ρος Μπράουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη σεζόν του 2009.

Το ποσό αυτό που ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ, αναλογούσε στη Honda και όπως αναφέρεται, η Brawn GP, ως διάδοχος της ιαπωνικής ομάδας θεωρητικά έχει το δικαίωμα να το εισπράξει.

Το ζήτημα βέβαια είναι λίγο περίπλοκο διότι σύμφωνα με τους κανονισμούς, μία νέα ομάδα που εισέρχεται στην χώρο της Φόρμουλα 1 για τρία χρόνια δεν έχει μερίδιο στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Λύση στο ζήτημα αναμένεται να δοθεί από το Μπερνι Εκλεστόουν, ο οποίος επιθυμεί, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, να δοθούν τα χρήματα στη Brawn GP.

Ο Μπριατόρε όμως δε σταματά εδώ. Όπως δήλωσε θα προτείνει στην επόμενη συνεδρίαση της FOTA που θα γίνει μετά το Grand Prix του Μπαχρέιν, τα χρήματα όχι μόνο να μην δοθούν στη Brawn GP αλλά να μοιραστούν στις υπόλοιπες ομάδες προκειμένου να καλύψουν τα έξοδά τους για την εξέλιξη του νέου διαχύτη.

«Η πρότασή μου είναι η εξής: Ο Μπράουν είναι πλούσιος. Η Honda έχει πληρώσει για τη συμμετοχή του και του έχει δώσει άλλα 130 εκατομμύρια ευρώ. Σίγουρα είναι πλουσιότερος από εμένα. Αυτή τη στιγμή η θέση μου είναι ότι η διανομή των χρημάτων πρέπει να εξεταστεί από την αρχή καθώς εξαναγκάζομαι να βρω χρήματα από κάπου διότι η χρονιά δεν μπορεί να τελειώσει με κανέναν να είναι ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τη Βrawn», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φλάβιο Μπιατόρε.

Θεωρεί επίσης ότι η βρετανική ομάδα δεν θα πρέπει να δέχεται διευκολύνσεις στη μεταφορά του εξοπλισμού της διότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «πρόκειται για μία νέα ομάδα (έτσι έχει αναγνωριστεί από τη FIA) και οι νέες ομάδες δεν έχουν τέτοια δικαιώματα».

Στην αντίπερα όχθη, ο Ρος Μπράουν επικεφαλής της Brawn GP, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να κάνει κανένα σχόλιο τονίζοντας ότι είναι «κρίμα που ο Φλάβιο έφερε στη δημοσιότητα θέματα που αφορούν αποκλειστικά τη FOTA».

Το σίγουρο είναι ότι η ενότητα στην «οικογένεια» των ομάδων έχει διασπαστεί και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις