Με άστατο καιρό η επιστροφή

Αυξημένη η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2009 10:09
UPD:14:10
A- A A+

Συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο στην κεντρική και δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας συναντούν σήμερα κατά την επιστροφή τους στο κλεινόν άστυ οι εκδρομείς του Πάσχα.

Για αύριο Τρίτη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Έντονη είναι η αστυνομική παρουσία στα επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας. Από τις 4 εως τις 10 το βράδυ θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου, στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Ήδη η κίνηση στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα είναι αυξημένη, αν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας η επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται να γίνει σταδιακά μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας εξαιτίας των έργων εκσυγχρονισμού από την έξοδο του Μαλιακού έως και την είσοδο της Μεταμόρφωσης στην Αθήνα.

Επίσης οι οδηγοί θα πρέπει να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο πέταλο του Μαλιακού, στη Στυλίδα, στον Καραβόμυλο, στα Τέμπη και στον Πλαταμώνα.

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και στα ορεινά της

ηπειρωτικής χώρας κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ανέμους ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου θα έχει η Αθήνα. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη.

Τρίτη, 21-04-2009: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. ¶νεμοι στα δυτικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Σε πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά η θερμοκρασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή