Eξοδος από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες

Δήλωση Κ. Καραμανλή
Κυριακή, 19 Απριλίου 2009 14:55
UPD:19:59
A- A A+

Στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας γιόρτασε το Πάσχα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ανταλλάσσοντας ευχές με τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες και τσουγκρίζοντας αυγά. Όταν είδε δε, το αβγό του να σπάει από στρατευμένο, είπε χαριτολογώντας «δεν είμαι σε φόρμα σήμερα».

Ο πρωθυπουργός, στη δήλωσή του, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και υπογράμμισε την ανάγκη συναίνεσης υπογραμμίζοντας: «Tην πιο λαμπρή γιορτή, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Με πίστη στις δυνατότητές μας και ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ¶ντα, επισκέφθηκε το Κέντρο Eκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο, όπου αντάλλαξε ευχές με τους ναύτες και τους αξιωματικούς.

Στις δηλώσεις του, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια μέρα χαράς και γιορτής καθώς και ελπίδας. Επίσης, είναι μια μέρα νίκης απέναντι στις αντιξοότητες, που έχει μπροστά της η ανθρωπότητα. Μαζί με το μήνυμα της ελπίδας, θέλω να στείλω και μήνυμα της βούλησής μας να αγωνιστούμε για μια καλύτερη κοινωνία, μια κοινωνία δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς με επίκεντρο την ανάπτυξη για τον άνθρωπο». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε στους στρατευμένους, αλλά και στους μετανάστες, και στους πρόσφυγες, που ζούν στην Ελλάδα, καθώς και στον ελληνισμό της διασποράς.

Στο Τατόι, όπου οι ένοπλες δυνάμεις γιόρτασαν επισήμως την ημέρα του Πάσχα, βρέθηκαν, επίσης, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε η τομεάρχης ¶μυνας του Κινήματος, Βάσω Παπανδρέου.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «το λαϊκό θαύμα μπορεί να έρθει, εφόσον υπάρξει χειραφέτηση από διλήμματα, προλήψεις και μονοδρόμους. Τότε ο λαός θα δει, ότι μπορεί».

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε «ο Χριστός ανέστη, αλλά ο λαός εξανέστη. Ας ελπίσουμε ότι το φως της Ανάστασης θα φωτίσει το μυαλό των κρατούντων».

Ο υφυπουργός Αμυνας, Ιω. Πλακιωτάκης, που συνόδευε τον πρωθυπουργό, ευχήθηκε χρόνια πολλά και τόνισε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία οφείλουν να βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους, που είναι μακριά από τις οικογένειές τους»

Η κ. Παπανδρέου, από την πλευρά της, ανέφερε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρές ένοπλες δυνάμεις», σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ θα επιβάλλει την αξιοκρατία».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Λεβέντης, ανέφερε ότι τις ημέρες του Πάσχα δεν πρέπει να ξεχνούμε τους ανθρώπους, που υποφέρουν, προσθέτοντας ότι «αγωνιζόμαστε για καλύτερες ημέρες μέσα σε αυτή τη διεθνή κρίση».

Νωρίτερα, από τη ΓΑΔΑ, ο κ. Καρατζαφέρης, ευχήθηκε, μέσω ασυρμάτου, στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ. Σε δήλωση του, τους ευχαρίστησε «γιατί επαγρυπνούν για εμάς».

Στην Τήνο γιόρτασε το Πάσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, και στην Καβάλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή