F1: Μήλον της έριδος ο Φέτελ

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009 19:21
UPD:20:18

Στα μελλοντικά πλάνα των ομάδων ο νεαρός Γερμανός.

A- A A+

Μετά την επικράτησή του στο Grand Prix της Κίνας, ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει στρέψει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Θεωρείται περιζήτητος και δεν είναι λίγες οι ομάδες που έχουν αρχίσει να τον διεκδικούν.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό άμεσα, καθώς ο 21χρονος Γερμανός έχει συμβόλαιο με τη Red Bull μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους. Εντούτοις, η McLaren σκέφτεται να τον εντάξει στον δυναμικό της μέσα στα επόμενα χρόνια. Η πρόθεσή της αυτή επιβεβαιώθηκε από τον αγωνιστικό διευθυντή της Mercedes Benz, Νόρμπερτ Χάουγκ, ο οποίος δήλωσε ότι «μετά από την εμφάνιση αυτή, ίσως μία μέρα να οδηγεί για τα "ασημένια βέλη"».

ΠαρΆ όλα αυτά, ο Φέτελ έχει δεσμούς και με τη BMW, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 ως οδηγός δοκιμών για να αντικαταστήσει πριν από δύο χρόνια τον τραυματία Ρόμπερτ Κούμπιτσα στην Ιντιανάπολη. Η γερμανική ομάδα δεν έκρινε όμως ότι το ταλέντο του είναι αντίστοιχο του Πολωνού πιλότου που τρέχει με τα μονοθέσιο της, γι' αυτό και τον αποδέσμευσε. Ο Φέτελ πάντως συνεχίζει να αποδεικνύει την προτίμησή του στα γερμανικά προϊόντα οδηγώντας μία Μ5.

Στο παιχνίδι διεκδίκησης του νεαρού έχει μπει εμμέσως και η Ferrari, καθώς ο «μικρός» στο παρελθόν έχει εκφράσει την επιθυμία του να οδηγήσει ένα κόκκινο μονοθέσιο. Δεν είναι τυχαία τα λόγια του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και επίσης Γερμανού στην καταγωγή, Μίκαελ Σουμάχερ: «Τον βλέπω από τώρα να παλεύει για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις