Συνομιλίες για το Μεσανατολικό προγραμματίζει ο Ομπάμα

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 11:10
UPD:11:17

A- A A+

Συναντήσεις με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, το νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ θα έχει πιθανότατα πριν τον Ιούνιο ο Μπάρακ Ομπάμα με σκοπό τη διευθέτηση του Μεσανατολικού, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος θα συζητήσει με κάθε έναν τα βήματα των ΗΠΑ για την ενίσχυση και την εμβάθυνση της συνεργασίας μας, καθώς και μέτρα που όλες οι πλευρές πρέπει να λάβουν για να συμβάλουν στην ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους και ανάμεσα στο Ισραήλ και τα αραβικά κράτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.

Μετά τις συνομιλίες του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ, ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε από την πλευρά του ότι η επίλυση του μεσανατολικού προϋποθέτει τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

«Είμαι ένθερμος υποστηρικτής της λύσης των δύο κρατών. Το έχω πει δημόσια και θα το επαναλάβω κατ’ ιδίαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ετέθη επικεφαλής της δεξιότερης κυβέρνησης στην ιστορία του εβραϊκού κράτους, αντιτίθεται στη διευθέτηση αυτή.

Η συνάντηση Αμπάς – Ομπάμα θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στις 28 Μαΐου, δήλωσε σήμερα ανώτατος παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή