Ντ. Κούλθαρντ: Σωτήρας της Ferrari ο Aλόνσο

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 20:48

Πάνω στο Φέρναντο Αλόνσο, κατά τον Ντ. Κούλθαρντ, η Ferrari θα εξελίσσει τα μονοθέσια της.

A- A A+

Η τύχη της Ferrari θα αλλάξει μόνο και όταν ενταχθεί σε αυτή ο Φερνάντο Αλόνσο. Αυτή την άποψη υποστήριξε ο πρώην οδηγός Φόρμουλα 1 Ντέιβιντ Κούλθαρντ μέσα από τη στήλη που διατηρεί σε βρετανική εφημερίδα.

Ο 38χρονος Σκοτσέζος πιστεύει πως από την ομάδα του Μαρανέλο λείπει ο οδηγός-ηγέτης που θα βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη του μονοθέσιού της. Κλειδί σε αυτό το πρόβλημα για τον Κούλθαρντ είναι ο Ισπανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Φερνάντο Αλόσνο

Αλλωστε, είναι κοινό μυστικό στα paddock της F1 ότι ο Αλόνσο, ο οποίος φέτος οδηγεί για τη Renault, έχει ήδη υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τη Scuderia, το οποίο όμως λέγεται ότι μπορεί να ξεκινήσει να ισχύει όχι από το 2011, όπως αρχικά είχε οριστεί, αλλά και νωρίτερα.

Ηδη, η θέση της Ferrari είναι πολύ δύσκολη καθώς έχει πραγματοποιήσει το χειρότερο ξεκίνημά της από το 1981, διότι εδώ και τρεις αγώνες παραμένει χωρίς βαθμούς. Το μονοθέσιό της αντιμετωπίζει προβλήματα αξιοπιστίας και το KERS δημιουργεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο στους τεχνικούς της ομάδας.

Ο Κούλθαρντ θεωρεί ότι η Ferrari χρειάζεται έναν πιλότο που θα μπορέσει να «χτίσει» με τη βοήθειά του ένα αξιόπιστο μονοθέσιο. Βέβαια, για τον έμπειρο Σκοτσέζο τη δυνατότητα αυτή δεν την διαθέτει ο Κίμι Ραϊκόνεν, πάνω στον οποίο έχει επενδύσει πολλά η Scuderia. Μην ξεχνάμε ότι ο Κούλθαρντ έχει θητεύσει μαζί με το Φινλανδό πιλότο στη McLaren Mercedes.

«Το Μάσα δεν τον γνωρίζω τόσο καλά, γι' αυτό δεν μπορώ να κάνω πολλά σχόλια για αυτόν, αλλά ο Ραϊκόνεν είναι πρώην teammate μου και δεν μου έδειξε ποτέ ότι μπορεί να ηγηθεί της εξέλιξης ενός μονοθεσίου. Σίγουρα είναι πολύ γρήγορος, αλλά φαντάζομαι ότι η Ferrari θα παρουσιάσει τεράστια βελτίωση εάν και όταν ο Φερνάντο Αλόνσο έρθει σε αυτή» δηλώνει χωρίς κανένα δισταγμό ο 38χρονος Κούλθαρντ.

Η ανησυχία του όμως δεν σταματά στο δίδυμο των πιλότων της Ferrari, αλλά συνεχίζει και πιο ψηλά μέχρι τη διοίκηση της ομάδας και το τι μέλλει γενέσθαι για τη μετά Ζαν Τοντ εποχή: «Ο διευθυντής της ομάδας Στέφανο Ντομενικάλι είναι νέος, προσιτός και καλός άνθρωπος. Στη Φόρμουλα 1 αυτά τα στοιχεία πολλές φορές δε φέρνουν αποτελέσματα. Ο Κίμι Ραϊκόνεν ποτέ δεν θα περιπλανιόταν στα πιτς με ένα παγωτό ξυλάκι και μία Κόκα-Κόλα στο χέρι, όπως έκανε στη Μαλαισία και ενώ ο αγώνας τεχνικά ήταν σε εξέλιξη, εάν ο Ζαν Τοντ, ηγείτο της ομάδας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κούλθαρντ, σχολιάζοντας το κλίμα στο εσωτερικό της ιταλικής ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις