Στις 19 Μαΐου το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Σε επίπεδο ΥΠΕΞ
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 12:21
UPD:12:28
A- A A+

Στις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, όπως έκανε γνωστό ο Ρώσος πρεσβευτής στη Συμμαχία, Ντμίτρι Ρογκοζίν, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της ρωσικής εφημερίδας Gazeta.ru.

"Η σύνοδος (του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας) σε επίπεδο πρεσβευτών θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου και σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στις 19 Μαΐου. (Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι) Λαβρόφ αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες", δήλωσε ο Ρογκόζιν.

Οι σύνοδοι του Συμβουλίου είχαν ανασταλεί από το ΝΑΤΟ εξαιτίας της ρωσο-γεωργιανής σύγκρουσης τον Αύγουστο του 2008. Οι χώρες της Συμμαχίας αποφάσισαν το Μάρτιο να αποκαταστήσουν σε ανώτατο επίπεδο τις σχέσεις με τη Μόσχα.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Ρογκόζιν, η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο των αρχηγών γενικών επιτελείων ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαΐου.

"Πράγματι δεν θα διεξαχθεί... Οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να έχουν συναντήσεις, αν δεν υπάρχει πολιτική και στρατιωτική συνεργασία", δήλωσε.

Ο Ρογκοζίν είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει σε αυτή τη συνάντηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Γεωργία το Μάιο.

Σε άτυπη σύνοδο αξιωματούχων στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας είπε ότι η Μόσχα προτιμά να εργαστεί για την αναθέρμανση των σχέσεων σε "πολιτικό επίπεδο" παρά σε στρατιωτικό, όπως είχε δηλώσει την Τρίτη η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Κάρμεν Ρομέρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή