Και η Prodrive καλοβλέπει την F1

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 00:38
UPD:00:57
A- A A+

Μετά τη Lola και η Prodrive δια στόματος του ιδιοκτήτη της Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να συμμετάσχει από το επόμενο έτος στη Φόρμουλα 1.

Η βρετανική εταιρεία είχε επιλεγεί το 2007 από τη FIA να είναι η 12η ομάδα στο πρωτάθλημα του 2008, αλλά η ασάφεια που υπήρχε στους κανονισμούς για τις πελατειακές σχέσεις των ομάδων, την εξανάγκασε να αποσύρει τη συμμετοχή της. Μάλιστα είχε ήδη συμφωνήσει με τη McLaren Mercedes.

To νέο καθεστώς όμως που θέτει η FIA από το 2010 για τη συμμετοχή ομάδων με περιορισμένο προϋπολογισμό ύψους 30 εκατομμυρίων λιρών, ώθησε τους ανθρώπους της εταιρείας με έδρα το Μπάνμπιουρι της Μ. Βρετανίας να το ξανασκεφτούν.

«Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να συμμετάσχουμε στη Φόρμουλα 1 το 2010, με την προϋπόθεση ότι είναι εμπορικά εφικτό και υπάρχει η προοπτική να είμαστε ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Prodrive Ντέιβιντ Ρίτσαρντς και συνεχίζει:

«Από την εμπορική πλευρά θέλουμε μία κατάσταση στην οποία ο περιορισμένος προϋπολογισμός που απαιτείται για να είμαστε ανταγωνιστικοί, να είναι σε λογικό πλαίσιο και αναμένουμε να δούμε μία φυσιολογική επιστροφή της επένδυσή μας στο απώτερο μέλλον. Επίσης θα θέλαμε οι κανονισμοί να είναι τέτοιοι που θα μας επιτρέπουν να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν θέλουμε να είμαστε στη Φόρμουλα 1 απλά για να συμπληρώνουμε τους αριθμούς. Αν υποθέσουμε ότι οι νέοι κανονισμοί είναι εμπορικά βιώσιμοι και υπάρχει η προοπτική να είμαστε ανταγωνιστικοί, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε», δήλωσε ο πρώην γενικός διευθυντής της BAR, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με χρηματοδότες από τη Μέση Ανατολή για τη δημιουργία ομάδας με 140 άτομα προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες η εύκολη λύση για την βρετανική ομάδα θα είναι η Cosworth αλλά όπως αποκάλυψε ο Ρίτσαρντς έχει επαφές και με άλλες εταιρείες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις