Σφοδρή κόντρα για τη δικογραφία του Βατοπεδίου

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 19:23
UPD:19:44
A- A A+

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ μετά το «φρένο» που έβαλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς στη διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση του Βατοπεδίου στη Βουλή. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε εντολοδόχο της ΝΔ τον κ. Σανιδά, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ απειλεί την Δικαιοσύνη και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δικαστές.

«Εντολοδόχος της ΝΔ ο Γ. Σανιδάς»

Πιο αναλυτικά, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έβαλε με δριμύτητα κατά του κ. Σανιδά, υποστηρίζοντας πως με τις πράξεις του υπονομεύει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς και επιτίθεται στο κοινοβούλιο «το οποίο εμποδίζει να ασκήσει τις συνταγματικές του αρμοδιότητες». Επισημαίνοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σανιδάς ενεργεί έτσι» πρόσθεσε πως «είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει εντολοδόχος της κυβέρνησης».

Γ. Παπακωνσταντίνου: Εντολοδόχος της κυβέρνησης ο Γ. Σανιδάς

Γ. Παπακωνσταντίνου: Εντολοδόχος της κυβέρνησης ο Γ. Σανιδάς

Τόνισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην υπάρξει παραγραφή, υπογράμμισε ότι η εκκρεμούσα ψηφοφορία για το υπόθεση Βατοπεδίου θα γίνει, ενώ χαρακτήρισε «διαβολική» την σύμπτωση της ενδεχόμενης παραγραφής στις 30 Ιουνίου, είτε λόγω εκλογών, είτε λόγω λήξης της Συνόδου της Βουλής, με την ταυτόχρονη αφυπηρέτηση του κ. Σανιδά.

«Το ΠΑΣΟΚ απειλεί τη Δικαιοσύνη»

Στη νέα επίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε με σκληρές δηλώσεις ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος, καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ ανεπίτρεπτες θεσμικές παρεμβάσεις. Μεταξύ άλλων το κατηγόρησε για απόπειρα κατασκευής ενόχων, βύθισης της χώρας στη σκανδαλολογία και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, παραπληροφόρηση, προβοκάτσια, εκτροπή, και πραξικόπημα.

Συνεχίζοντας απέδωσε τη στάση του στην επιθυμία «της σημερινής ηγετικής ομάδας του κ. Παπανδρέου ... να αποκτήσουν την εξουσία με κάθε θυσία ... αδιαφορώντας για τον τόπο, αδιαφορώντας για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

«Ουδέν νεώτερο στοιχείο σε βάρος υπουργών»

Εν τω μεταξύ, ο κ. Σανιδάς εμμένει στη θέση κατά της αποστολής της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή και με ανακοίνωση που εξέδωσε δίνει απαντήσεις σε όσους τον επέκριναν για τη στάση του στο θέμα http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/24/1656344.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή