Προανακριτική για το Βατοπέδιο ζητά το ΠΑΣΟΚ

«Παραβίαση του Συντάγματος από τον κ. Σανιδά»
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 14:34
UPD:17:53

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπέδιο.

A- A A+

«Να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα και με τα όσα ο ίδιος απεδέχθη πριν από μερικούς μήνες γιατί οι πολίτες έκπληκτοι παρακολουθούν να καθίσταται διάτρητο το Σύνταγμα», κάλεσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος και ζήτησε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπέδιο.

Πιο αναλυτικά, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος, κάλεσε τον κ. Σιούφα να ζητήσει επισήμως από τον κ. Σανιδά να διαβιβάσει στη Βουλή το φάκελο με τα συμπληρωματικά στοιχεία της υπόθεσης Βατοπεδίου, καθώς, όπως ανέφερε, μετά τη συνάντηση «τώρα τυπικά εκκρεμεί η ψηφοφορία στην πρόταση του Κινήματος για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής».

Β. Βενιζέλος: Καλώ τον κ. Σανιδά να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα

Β. Βενιζέλος: Καλώ τον κ. Σανιδά να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα

«Αυτή η ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής για την υπόθεση του Βατοπεδίου πρέπει να γίνει. Πρέπει να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη και να διεξαχθεί», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ζητάμε από τον κ. Σιούφα να συνυπολογίσει την πρόταση μας στην ημερήσια διάταξη των επόμενων ημερών».

«Τον καλώ (τον κ. Σανιδά) να συμμορφωθεί επιτέλους με το Σύνταγμα και με τον Κανονισμό της Βουλής και να συμμορφωθεί και με τα όσα ο ίδιος απεδέχθη πριν μερικούς μήνες, γιατί οι πολίτες έκπληκτοι παρακολουθούν να καθίσταται διάτρητο το Σύνταγμα και κυρίως να υπονομεύεται η ίδια η κοινή λογική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι «όταν υπάρχει ένα πρόβλημα δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ο στρουθοκαμηλισμός εξευτελίζει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη».

«Ο κ. Σανιδάς –πρόσθεσε- δεν έχει νόημα να επιμένει πεισματικά στην παραβίαση του Συντάγματος και του νόμου γιατί ταυτόχρονα αντιφάσκει και προς τον ίδιο του τον εαυτό, διότι δέχθηκε στις 22 Οκτωβρίου να στείλει το φάκελο χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Κατά μείζονα λόγο πρέπει να στείλει και τα υπόλοιπα στοιχεία τώρα».

Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «αν δεν έρθουν τα συμπληρωματικά στοιχεία θα βρισκόμαστε μπροστά σε μία κραυγαλέα και πρωτοφανή προσβολή του Κοινοβουλίου και σε μία πρωτοφανή και βάρβαρη προσβολή του Συντάγματος της χώρας».

Aπάντηση Δ. Σιούφα

«Πάγια θέση - κατά τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα- του θεσμικού ρόλου του προέδρου της Βουλής είναι ότι δεν δικαιούται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για αυτά τα ζητήματα. Και αυτό το θεσμικό ρόλο, ο πρόεδρος της Βουλής έχει αποδείξει στην πράξη ότι τον σέβεται και τον τηρεί απαρέγκλιτα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε ό,τι αφορά το θέμα της ψηφοφορίας για το Βατοπέδιο, λέγοντας τα εξής: «Σε ό,τι αφορά τη συζητηθείσα, δύο φορές στην Ολομέλεια της Βουλής, πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, για την οποία ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει για το ζήτημα, όταν τεθεί το θέμα στην Ολομέλεια, θα τοποθετηθώ».

Δ. Λινός: Η δικογραφία μπορεί να φθάσει στη Βουλή

Από την πλευρά του, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός εξέφρασε την άποψη πως η δικογραφία για τη Μονή Βατοπεδίου μπορεί να φθάσει στο κοινοβούλιο διότι στη συνέχεια την υπόθεση θα αναλάβει ο τακτικός ανακριτής.

Μιλώντας στο ρ/σ Real FM σημείωσε πως «ο τακτικός ανακριτής ξαναεκτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, μπορεί να το στείλει αυτός απευθείας στη Βουλή κι όχι δια του εισαγγελέως. Διότι και η εγκύκλιος η δική μου απευθύνεται μόνο στους εισαγγελικούς λειτουργούς, για τους οποίους και μόνο υπάρχει ιεραρχική εξάρτηση, δηλαδή ο ανώτερος καλύπτει τις ενέργειες του κατωτέρου» http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/24/1656279.htm .

«Υπότροπος ο Γ. Σανιδάς»

«Ο κ. Σανιδάς είναι υπότροπος. Πίσω του κρύβεται μονίμως η Νέα Δημοκρατία. Κατ’ εξακολούθηση ο κ. Σανιδάς, ενεργεί με σκοπό την παροχή προστασίας και στήριξης στην κυβέρνηση» δήλωσε μεταξύ άλλων και ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/24/1656292.htm .

Γ. Παπακωνσταντίνου: Εντολοδόχος της κυβέρνησης ο Γ. Σανιδάς

«Με τις πράξεις του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπονομεύει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς και επιτίθεται στο κοινοβούλιο το οποίο εμποδίζει να ασκήσει τις συνταγματικές του αρμοδιότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Εντολοδόχος της κυβέρνησης ο Γ. Σανιδάς

Γ. Παπακωνσταντίνου: Εντολοδόχος της κυβέρνησης ο Γ. Σανιδάς

Επέκρινε ταυτόχρονα την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, ενώ έκανε επίσης λόγο για «ελάχιστους δικαστές» που «δυστυχώς ανταποκρίνονται σε αυτές τις παρεμβάσεις».

Τόνισε επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σανιδάς ενεργεί έτσι και πρόσθεσε ότι «είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει εντολοδόχος της κυβέρνησης».

Επίθεση Π. Παναγιωτόπουλου - Κ. Γκιουλέκα κατά ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

«Προβοκάτσια, εκτροπή, πραξικόπημα. Αυτό είναι το διαχρονικό τρίπτυχο των θέσεων του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Δικαιοσύνη.Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν αλλάζει με τίποτε. Ήταν και παραμένει το ίδιο», δήλωσε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Π. Παναγιωτόπουλος: To ΠΑΣΟΚ ποδοπατεί τους θεσμούς όποτε το βολεύει

Π. Παναγιωτόπουλος: To ΠΑΣΟΚ ποδοπατεί τους θεσμούς όποτε το βολεύει

«Οι ωμές παρεμβάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη αποδεικνύουν ξανά τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τους θεσμούς. Τους περιφρονούν, τους ποδοπατούν όποτε τους βολεύει. Οι τακτικές του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνες πλέον για την λειτουργία της Δημοκρατίας».

«Πρόκειται για μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, όταν άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παροτρύνουν δικαστικούς να παραιτηθούν και άλλα στελέχη μιλούν για έντιμους και ανέντιμους δικαστές» δήλωσε και ο κ. Γκιουλέκας.

«Για άλλη μία φορά φαίνεται πώς το ΠΑΣΟΚ εννοεί τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, μία Δικαιοσύνη που είναι καλή και αδέκαστη, όταν εκδίδει αποφάσεις, που συμφέρουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μία Δικαιοσύνη ποδηγετούμενη, όταν οι αποφάσεις της είναι αντίθετες με τα κομματικά συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή