Σε πλήρη ετοιμότητα ο πλανήτης για τη γρίπη των χοίρων

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009 05:32
A- A A+

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έχει τεθεί παγκοσμίως ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών ενόψει μιας πανδημίας της γρίπης των χοίρων.

Σε έκτακτη συνεδρίαση η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο συναγερμού στο 4 από το 3 που ήταν έως τώρα.

Δύο κρούσματα της γρίπης των χοίρων επιβεβαιώθηκαν και στη Βρετανία σύμφωνα με το BBC. Κρούσματα έχουν διαπιστωθεί στον Καναδά, στις ΗΠΑ και την Ισπανία.

Καμμιά περιοχή του κόσμου δεν είναι προστατευμένη έναντι του ιού της γρίπης των χοίρων που έχει προκαλέσει περίπου 150 θανάτους στο Μεξικό προειδοποίησε ο δεύτερος στην ιεραρχία του ΠΟΥ.

Η Ν. Κορέα ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της γρίπης στη χώρα.

Παράλληλα, τέσσερα νέα κρούσματα της ασθένειας εντοπίστηκαν στην Καλιφόρνια ανεβάζοντας στα 15 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Γάλλο πρόξενο στη Ν. Υόρκη από 33 μαθητές λυκείου που βρίσκονται στην αμερικανική μεγαλούπολη σε πρόγραμμα ανταλλαγής, οι δύο ηλικίας 16 και 18 ετών παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης και τους χορηγείται κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή