Σουηδία: Ανάκληση του πρεσβευτή στη Σρι Λάνκα

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009 12:25
A- A A+

Ανακάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της στη Σρι Λάνκα η Σουηδία μετά από την απόφαση του Κολόμπο να αρνηθεί χορήγηση βίζας στον υπουργό Εξωτερικών, Καρλ Μπιλτ, ο οποίος επρόκειτο να πραγματοποιήσει επίσκεψή μαζί με τους ομολόγους του από τη Βρετανία και τη Γαλλία στη χώρα.

«Ενημερωθήκαμε από το Κολόμπο ότι τελικά δεν σχεδιάζει να με υποδεχθεί στο κοινό ταξίδι που οι κύριοι Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, Μπερνάρ Κουσνέρ και εγώ είχαμε προγραμματίσει και ανακοινώσει. Το μήνυμα μάς δόθηκε χωρίς καμία εξήγηση», ανακοίνωσε ο Σουηδός υπουργός, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή της Σρι Λάνκα «δεν είναι καλή» για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Οπως διευκρινίζει πάντως ο Μπιλτ και επιβεβαίωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ και ο Μπερνάρ Κουσνέρ θα πραγματοποιήσουν την επίσκεψη στη Σρι Λάνκα όπως είχει προγραμματιστεί, διότι «η ματαίωση του ταξιδιού δεν θα αποτελούσε πράξη ευθύνης, δεδομένης της σοβαρής ανθρωπιστικής και πολιτικής κατάστασης στη χώρα».

Σκοπός της επίσκεψης των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών είναι, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες του ΟΗΕ, να αυξηθεί η πίεση υπέρ μίας κατάπαυσης του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία θα επιτρέψει στους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στη ζώνη πυρός μεταξύ του κυβερνητικού στρατού της Σρι Λάνκα και των ανταρτών Ταμίλ, να απομακρυνθούν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή