Ισραήλ: Και δεύτερο κρούσμα της γρίπης των χοίρων

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009 18:29
A- A A+

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε και δεύτερο κρούσμα της γρίπης των χοίρων, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη ένας άνδρας, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από το Μεξικό και νοσηλεύεται.

Νωρίτερα το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι έγινε διάγνωση για το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη χώρα. Επρόκειτο για άλλον άνδρα, ο οποίος είχε επίσης επιστρέψει από ταξίδι του στο Μεξικό.

Παράλληλα στη Γαλλία η Φρανσουάζ Ουεμπέρ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιατρικής Επαγρύπνησης ανακοίνωσε σήμερα ότι είκοσι ύποπτα κρούσματα της γρίπης των χοίρων υποβάλλονται σε εξετάσεις στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης που έχουν ληφθεί.

Συνολικά από τις 25 Απριλίου 107 άνθρωποι έχουν επιστρέψει από το Μεξικό με συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν την εμφάνιση γρίπης. Από όλους αυτούς, 20 ύποπτα κρούσματα διερευνώνται, καθώς παρουσιάζουν "συμπτώματα γρίπης, τα οποία δεν είναι σοβαρά", διευκρίνισε η ίδια.

Πάντως, στη Γερμανία οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη το ένα από τα τρία ύποπτα κρούσματα της γρίπης των πτηνών στη χώρα ήταν αρνητικό. Πρόκειται για τρία άτομα που επέστρεψαν από διακοπές στο Μεξικό.

Παράλληλα στην Κούβα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαγνωστεί κανένα κρούσμα της γρίπης των χοίρων ούτε υπάρχουν υποψίες για μόλυνση κάποιου από τον ιό.

Τέλος η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνει μια ακριβή εκτίμηση του οικονομικού αντίκτυπου της γρίπης των των χοίρων στον κόσμο, λόγω της ταχείας εξέλιξης της κατάστασης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή