F1: Χωρίς ανεφοδιασμούς το 2010

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009 18:29

A- A A+

Οι ανεφοδιασμοί των μονοθεσίων δεν θα επιτρέπονται από το 2010 και έπειτα, σύμφωνα με απόφαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Αιτία είναι μείωση του κόστους για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Επιβεβαιώθηκε ότι από το 2010, ο ανεφοδιασμός κατά την διάρκεια του αγώνα θα απαγορευθεί προκειμένου να μειωθεί το κόστος μεταφοράς του συγκεκριμένου εξοπλισμού και να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες των κατασκευαστών κινητήρων πάνω στη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου», ανακοίνωσε η FIA σε γραπτή δήλωση που ακολούθησε της συνεδρίασης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC).

Ο ανεφοδιασμός είχε εμφανισθεί το 1982 όταν η Μπράμπαμ, η οποία διοικείτο από τον Μπέρνι Εκλεστόουν υπολόγισε ότι ένας ταχύτερος γύρος μπορεί να γίνει όταν το μονοθέσιο ξεκινήσει με μισά καύσιμα.

Στη συνεδρίαση του WMSC αποφασίστηκε επίσης και η απαγόρευση από την επόμενη χρονιά των ηλεκτρικών κουβερτών αλλά και οποιονδήποτε άλλων συσκευών θέρμανσης των ελαστικών που ισχύουν μέχρι στιγμής. Αυτή η κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του σπιναρίσματος των τροχών τόσο στους πρώτους γύρους του αγώνα όσο και μετά τα πιτς στοπ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις