Eκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη γρίπη των χοίρων

Σάββατο, 02 Μαΐου 2009 07:00
UPD:12:34
A- A A+

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι για την εκτίμηση της κατάστασης και το συντονισμό της δράσης σχετικά με το θέμα του νέου ιού της γρίπης.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα μετάσχουν ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ροζελίν Μπασελό, ανέφερε την Παρασκευή ότι "στη Γαλλία δύο άνθρωποι με τον ιό της γρίπης Α, τον Η1Ν1, νοσηλεύονται" επιβεβαιώνοντας επίσημα τα δύο περιστατικά της νέας νόσου, στη Γαλλία.

Στο Μεξικό, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τη γρίππη των χοίρων αυξήθηκαν σε 343, εκ των οποίων τα 15 ήταν θανατηφόρα.

Στην Ισπανία, ο αριθμός των υπόπτων κρουσμάτων της γρίππης των χοίρων έχει αυξηθεί στα 116, έναντι 87 του προηγούμενου απολογισμού, ενώ ο αντίστοιχος για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένει σταθερός στα 13 έως σήμερα, τονίζεται στο τελευταίο ανακοινωθέν του υπουργείου Υγείας.

Τέλος, η Κίνα αποφάσισε να αναστείλει όλες τις αεροπορικές πτήσεις μεταξύ Μεξικού και Σανγκάης την επομένη της επιβεβαίωσης μιας περίπτωσης μόλυνσης με την γρίπη των χοίρων ενός Μεξικανού που έφτασε στο Χονγκ Κονγκ μέσω της Σανγκάης, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νεα Κίνα.

"Με την επιβεβαιωμένη περίπτωση γρίπης Α (Η1Ν1) σε πτήση που πρέρχονταν από το Μεξικό, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσε να αναστείλει τις πτήσεις μεταξύ Μεξικού και Σανγκάης στο ανατολικό τμήμα της Κίνας" μετέδωσε η ίδια πηγή επικαλούμενη το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή