Αρ. Σπηλιωτόπουλος: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το διάλογο για την Παιδεία

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 20:48
A- A A+

«Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του διαλόγου» για την Παιδεία εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός Αρης Σπηλιωτόπουλος, μετά τη δεύτερη συνάντηση των μελών της πολιτικής επιτροπής και την ενημέρωσή τους από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη.

«Το Συμβούλιο έχει εκπονήσει σοβαρό πλαίσιο προτάσεων με περιορισμό της ύλης και εξορθολογισμό του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ» σημείωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε τις εντυπώσεις. Μας ενδιαφέρει ένα σχολείο που θα είναι χρήσιμο για τους μαθητές και τους γονείς. Πάνω από όλα είναι η Παιδεία σε ένα κόσμο, που αλλάζει, με απαιτήσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, παρά τις σειρήνες του κομματικού ανταγωνισμού».

Α. Σπηλιωτόπουλος: Η Παιδεία είναι πάνω και πέρα από κόμματα

Α. Σπηλιωτόπουλος: Η Παιδεία είναι πάνω και πέρα από κόμματα

Ερωτηθείς σχετικά, υπογράμμισε πως «έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία η κοινή προσέγγιση πολλών θεμάτων, όλοι έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του διαλόγου».

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που άρχισαν σήμερα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε τις θερμές ευχές του σε όλους τους υποψήφιους και τους διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα είναι στο πλευρό τους, δηλώνοντας πως «ως τις 13 Ιουλίου, που ολοκληρώνονται όλες οι εξετάσεις, το υπουργείο θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση».

Η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου ευχήθηκε με τη σειρά της καλή επιτυχία στους υποψήφιους και πρόσθεσε ότι «αν και υπάρχει βαρύ κλίμα γενικότερα, η Παιδεία είναι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συμμετέχει με ευθύνη στο διάλογο».

Για «ενδιαφέρουσα ενημέρωση και ουσιαστική δουλειά» μίλησε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Κρινιώ Κανελλοπούλου, ενώ ο ¶δωνις Γεωργιάδης, εκ μέρους του ΛΑΟΣ, έκανε λόγο για «εξαιρετικά θετικό κλίμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή