Νέα κρούσματα της γρίπης

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 20:50
UPD:21:19
A- A A+

Νέα κρούσματα της γρίπης ανακοίνωσαν σήμερα οι ΗΠΑ και το Μεξικό, όπου μάλιστα αυξήθηκαν οι νεκροί από τη νόσο. Συγκεκριμένα, στην Αμερική υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένες έως σήμερα 642 περιπτώσεις εμφάνισης του ιού με δύο θανάτους. Στο Μεξικό οι πάσχοντες ανέρχονται σε πάνω από 1.000.

Κρούσμα της γρίπης αναφέρθηκε το μεσημέρι στη Σουηδία http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/06/1660585.htm και το βράδυ στην Πολωνία. Πρόκειται για δύο άτομα που πρόσφατα επέστρεψαν από τις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως δεν πρέπει να καταναλώνεται κρέας από χοίρους που έχουν μολυνθεί από το νέο ιό Η1Ν1 και προσθέτει πως καταρτίζει οδηγίες για τους εργαζομένους σε χοιροστάσια.

Οι συστάσεις του ΠΟΥ είναι πιο αυστηρές από τις αντίστοιχες του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας FAO και του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (OIE), που έχουν επισημάνει ότι δεν χρειάζονται απαγορεύσεις εισαγωγών χοιρινού για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς η νόσος δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα και δεν έχει εντοπιστεί στους ιστούς νεκρών ζώων. Ο ΠΟΥ ωστόσο διευκρίνισε ότι είναι πιθανό οι ιοί της γρίπης να επιβιώσουν σε κατεψυγμένο κρέας και να εμφανιστούν όταν έχει αποψυχθεί, όπως και στο αίμα http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/06/1660623.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή