F1: «Βλέπει» επιστροφή και η Super Aguri

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 11:30

Επιστροφή στις πίστες για την Super Augri από το 2010;

A- A A+

Οι νέοι κανονισμοί της FIA με το ανώτατο όριο στους προϋπολογισμούς των ομάδων ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών έχουν προσελκύσει αρκετούς μνηστήρες που επιθυμούν ή τουλάχιστον σκέφτονται το ενδεχόμενο συμμετοχής στη Φόρμουλα 1 την επόμενη χρονιά.

Ηδη, θετικά προσκείμενες στην πρωτοβουλία αυτή έχουν δηλώσει η Prodrive και η Lola ενώ στη λίστα προστίθεται και η Super Aguri. Η ομάδα του πρώην οδηγού Αγκούρι Σουζούκι είχε εγκαταλείψει πέρυσι το θεσμό μετά τους τέσσερις πρώτους αγώνες, λόγω σημαντικών οικονομικών προβλημάτων.

Εντούτοις, μετά τα τελευταία δεδομένα, ο ιδιοκτήτης της ιαπωνικής ομάδας αποκάλυψε σε εφημερίδα της χώρας του ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής αν υπάρχουν βέβαια οι κατάλληλες συνθήκες.

Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τη Honda, η οποία εφοδίαζε με κινητήρες τα μονοθέσια του στο παρελθόν. Επιπλέον στοιχείο που δελέασε τον 48χρονο Σουζούκι, πέραν του περιορισμένου προϋπολογισμού, είναι και η ανακοίνωση της FIA ότι στο grid του χρόνου θα υπάρχει χώρος για τρεις ακόμη ομάδες, αυξάνοντας ενδεχομένως τον αριθμό των μονοθεσίων σε 26.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις