F1: Εχει αμφιβολίες ο Κούμπιτσα

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 12:45

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα θεωρεί ότι η χρονιά είναι δύσκολη για τη BMW Sauber.

A- A A+

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα θεωρεί ότι το νέο πακέτο βελτιώσεων που ετοιμάζει η BMW Sauber για το Grand Prix της Ισπανίας δεν θα είναι ικανό να της χαρίσει μία θέση το πόντιουμ.

Μέχρι στιγμής, η απόδοση της ομάδας είναι απογοητευτική καθώς έχει συγκεντρώσει μόλις τέσσερις βαθμούς, χάρη στη δεύτερη θέση του Νικ Χάιντφελντ, από τον τρίτο αγώνα της χρονιάς, στη Μαλαισία. Η F1.09 δεν δείχνει ανταγωνιστική και το φετινό πρωτάθλημα για την BMW μοιάζει να είναι πολύ δύσκολο.

Στην προσπάθειά της να ανακάμψει, η βαυαρική ομάδα αναμένεται να παρουσιάσει νέο αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο όμως δεν θα περιλαμβάνει το διαχύτη δύο επιπέδων, διότι αυτός αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο Grand Prix της Κωνσταντινούπολης, στις αρχές Ιουνίου.

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο βαθμό, δέχθηκε με ικανοποίηση τις νέες βελτιώσεις στην F1.09 αλλά παρουσιάστηκε διστακτικός για το αν θα καταφέρουν να καταστήσουν ανταγωνιστικό το μονοθέσιο.

«Οι πρώτες πληροφορίες και τα στοιχεία μάς δίνουν σημαντικά νούμερα, τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο (βελτίωσης). Αλλά θα πρέπει να δούμε πώς θα αποδώσουν στην πραγματικότητα διότι είμαστε πολύ μακριά από την κορυφή και θα πρέπει να κάνουμε διπλά βήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους», δήλωσε ο 25χρονος Πολωνός ο οποίος τόνισε ότι οι χρόνοι της ομάδας πρέπει να βελτιωθούν τουλάχιστον κατά ένα δευτερόλεπτο. Ο Κούμπιτσα πιστεύει ότι η ομάδα χρειάζεται λίγο χρόνο για να αναλύσει ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει και να κάνει σημαντικά βήματα προόδου στο μέλλον.

Ο Πολωνός παραδέχεται ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και θεωρεί ως καλύτερη λύση την προσήλωση της ομάδας σε περισσότερες βελτιώσεις πάνω στο μονοθέσιο και την προσαρμογή των στόχων της ανάλογα με τις συνθήκες.

Μία σύγκριση της πορείας της BMW Sauber, όμως, σε σχέση με πέρυσι, αποδεικνύει ότι η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε καλά καθώς την προηγούμενη χρονιά η βαυαρική ομάδα πήγαινε στην Ισπανία, ως πρωτοπόρος στη βαθμολογία των κατασκευαστών, ενώ φέτος βρίσκεται στην έκτη θέση.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις