«Δεν έχουμε τίποτα να συγκαλύψουμε»

Ομιλία Κ. Καραμανλή στην Κ.Ε. της ΝΔ
Σάββατο, 09 Μαΐου 2009 12:28
UPD:16:50
EUROKINISSI

A- A A+

Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει, δεν έχει τιποτα να συγκαλύψει, διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός, μία μέρα μετά την αιφνιδιαστική του απόφαση να κλείσει η Βουλή και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά κατά του προέδρου του, κατηγορώντας τον για διαστρέβλωση και λασπολογία.

«Είναι γνωστοί και οι λασπολόγοι και οι συκοφάντες σ' αυτόν τον Τόπο.Παραπληροφορούν όταν αποκρύπτουν το γεγονός ότι η Βουλή σχεδόν πάντα διέκοπτε τις εργασίες της πριν τις ευρωεκλογές[...] ότι αυτή ερεύνησε όλες τις υποθέσεις που της διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.

«Η Κυβέρνηση υπηρετεί με συνέπεια τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλει να βαδίσει η Χώρα στις ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους. Επιδιώκει ήπιο πολιτικό κλίμα», σημείωσε ο κ. Καραμανλής, υπερασπιζόμενος την απόφασή του για κλείσιμο της Βουλής «εν όψει των Ευρωεκλογών».

Έντονα επικριτικός απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός του καταλόγισε ότι «έφτασε τώρα στο σημείο να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για δήθεν οργανωμένη σκανδαλολογία και σπίλωση».

Eπισήμανε επίσης ότι με τις χθεσινοβραδυνές του δηλώσεις, ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε τις πραγματικές του προθέσεις. Θέλει -είπε- να βυθίσει τη χώρα στη σκανδαλολογία, «δεν τον ενδιαφέρει να πάμε ομαλά στις ευρωεκλογές και αποσιωπά ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, παραγράφηκαν τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα».

Τον κατηγόρησε επίσης πως «όλα τα οράματά του αρχίζουν και τελειώνουν με την ίδια βουλιμία: Πώς να πάρει την εξουσία» και πως «δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων, πως δεν έχει κανένα σχέδιο, κανένα όραμα για τη Χώρα».

«Απαντούμε "όχι" στις σειρήνες του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, "όχι" στους εκφραστές του πολιτικού κυνισμού. Επιλέξαμε το δρόμο της υπευθυνότητας, δεν τον παζαρεύουμε. Δεν τον αλλάζουμε», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Νέο μήνυμα στα Σκόπια

Απευθυνόμενος στην ΠΓΔΜ, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως η πορεία της προς τις ευρωατλαντικές δομές εξαρτάται πρωτίστως από τις δικές της επιλογές. Κάλεσε την ηγεσία της να εγκαταλείψει τις υπεκφυγές, τους εθνικισμούς καια τις ανιστόρητες εμμονές, σημειώνοντας πως «η ιστορία δεν διαγράφεται, η ιστορία δεν ξαναγράφεται».

Ο τελευταίος ο οποίος δικαιούται να μιλάει για βουλιμία της εξουσίας είναι ο κ. Καραμανλής,σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Η προτεραιότητα που πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ είναι να μάθει να σέβεται επιτέλους τους θεσμούς. Μετά από αυτό, ίσως μπορέσει να αρθρώσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Μέχρι να φτάσει εκεί -αν ποτέ φτάσει- έχει να διανύσει πολύ δρόμο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

KKE: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πνιγμένοι στη μπόχα των σκανδάλων

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πνιγμένοι στην αντιλαϊκή πολιτική και στη μπόχα των σκανδάλων. Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής είναι ένα αυταρχικό μέτρο για το κουκούλωμά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τις σημερινές ομιλίες του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητικός ο Πρωθυπουργός

«Είναι προκλητικό ο Πρωθυπουργός να δηλώνει υπερήφανος για την πολιτική του και αποφασισμένος να την συνεχίσει. Μια πολιτική που γεννάει γενικευμένα αδιέξοδα και οδηγεί στην απόγνωση την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η κρίση που έχει χτυπήσει όλο τον κόσμο αποδεικνύει περίτρανα την αποτυχία του νεοφιλελεύθερου παραδείγματος που με δογματισμό υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του κόμματος.

ΛΑΟΣ: Ταλαιπωρημένη κυβέρνηση ταλαιπωρεί το λαό

«Μέχρι εχθές λέγαμε ότι η κουρασμένη κυβέρνηση και ο κουρασμένος πρωθυπουργός έχουν κουράσει τον Ελληνικό λαό αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια. Σήμερα ξεπερνώντας ακόμη και τους εαυτούς τους συνεχίζουν να λένε τα ίδια, αλλά δυστυχώς ταλαιπωρημένοι και ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του ταλαιπωρούν τον Ελληνικό λαό, που βλέπει να μην υπάρχει ελπίδα από τη Ν.Δ.», σημείωνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή