Γαλάζιο μέτωπο κατά ΠΑΣΟΚ

Σάββατο, 09 Μαΐου 2009 16:38
UPD:16:48
A- A A+

Δριμεία κριτική στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του, Γιώργο Παπανδρέου άσκησαν κορυφαία στελέχη της ΝΔ κατά τις ομιλίες τους στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις. Απαιτείται εθνική ομοψυχία, συνεργασία και συστράτευση», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Δεν παρασυρθήκαμε και δεν πρόκειται να παρασυρθούμε, σε καμία στιγμή, σε λογικές δημαγωγίας και ανεύθυνου μικροκομματισμού».

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι εξαντλείται σε αστήρικτη σκανδαλολογία, καλλιεργεί νοσηρή ατμόσφαιρα, ενώ ο πρόεδρός του, Γιώργος Παπανδρέου «μιλάει λες και προσγειώθηκε στην Ελλάδα μόλις χθες, σαν να μην ήταν υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».

«Αυτά που κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι "θεσμική εκτροπή"», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι η διακοπή των εργασιών της Βουλής έγινε «όπως γίνεται συνήθως πριν από τις ευρωεκλογές, με εξαίρεση το 2004, και σε κάποιες περιπτώσεις η διακοπή ήταν μεγαλύτερη από την τωρινή».

«Με τον τρόπο, που αντιδρά το ΠΑΣΟΚ, δείχνει τον πανικό του», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και πρόσθεσε: «Κάνει, λες και δεν γνωρίζει ότι κλείνει η Βουλή για τις ευρωεκλογές. Δημιουργεί περιρέουσα ατμόσφαιρα».

Παρατήρησε επίσης ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ «δεν άφησαν να διερευνηθεί τίποτε και σήμερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στεναχωριούνται, επειδή πηγαίνει καλά ο τόπος».

«Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης οι κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να βρουν κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα κι αυτό συμβαίνει σε άλλες χώρες, πλην Λακεδαιμονίων, του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή