F1: Εκτός τίτλου ο Μάσα

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 22:30
A- A A+

Ο Φελίπε Μάσα μετά την απογοητευτική εμφάνιση και την έκτη θέση (ύστερα από πολύ καρδιοχτύπι) στην Ισπανία, υπήρξε ρεαλιστής.

Πέντε αγώνες μετά την εκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος και με μόλις τρεις βαθμούς συγκομιδή, ο Βραζιλιάνος πιλότος δήλωσε ότι το κυνήγι του τίτλου στους οδηγούς σταμάτησε πλέον για αυτόν.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να «πιάσει» στη βαθμολογία τον Τζένσον Μπάτον που προηγείται με 41 βαθμούς δήλωσε: «Στο πρωτάθλημα; Δεν το πιστεύω. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Μετά από πέντε αγώνες, έχουν κερδίσει τους τέσσερις. Ακόμη κι αν βελτιωθούμε, τρία με τέσσερα δέκατα μπροστά από αυτούς, εκείνοι θα συνεχίζουν να κατακτούν βαθμούς. Αρα ξεχάστε το».

Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος κέρδισε τους πρώτους του φετινούς βαθμούς μόλις στο ισπανικό Grand Prix. Σε έναν αγώνα που η Ferrari περίμενε να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις καθώς παρουσίασε ανανεωμένη την F60. Η εγκατάλειψη όμως του Κίμι Ραικόνεν και η έκτη θέση του Μάσα (που παρ’ ολίγον να μείνει από βενζίνη) δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Ο έμπειρος πιλότος θεωρεί ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη και ότι η διαφορά της F60 με τα υπόλοιπα μονοθέσια που μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις εξακολουθεί να είναι μεγάλη.

«Χρειαζόμαστε κι άλλη βελτίωση, αλλά νομίζω ότι αν συγκρίνετε το μονοθέσιο αυτού του αγώνα (σ.σ. στην Ισπανία), με εκείνο που είχαμε στον προηγούμενο, είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Αυτό πραγματικά είναι κάτι το ενθαρρυντικό».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις