F1: Απείλησε με φυγή ο Μπαρικέλο

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 22:34
UPD:12/05/2009 09:10

Απογοητευμένος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο βραζιλιάνος πιλότος της Brawn GP.

A- A A+

Ιδιαίτερα ενοχλημένος ήταν ο Ρούμπενς Μπαρικέλο μετά το τέλος του Grand Prix της Ισπανίας και την απόφαση της Brawn GP να αλλάξει την τακτική του Τζένσον Μπάτον σε δύο πιτς στοπ κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Βραζιλιάνος που θα περνούσε τρεις φορές από τα πιτς, με έκπληξη ανακάλυψε μετά τους πρώτους ανεφοδιασμούς των οδηγών, την ώρα του αγώνα, ότι ο ομόσταυλός του θα έκανε ένα πιτς στοπ λιγότερο.

Δεν είναι τυχαίο πως αυτή τη απόφαση της βρετανικής ομάδας έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να «πέσει» ο 36χρονος πιλότος από την πρώτη στη δεύτερη θέση, και αντίστοιχα ο Μπάτον να ανέβει στην πρώτη, κερδίζοντας την τέταρτη φετινή του νίκη σε πέντε αγώνες. Μία νίκη που ο Μπαρικέλο θεωρούσε ότι του άξιζε, καθώς είχε την καλύτερη εκκίνηση από όλους και κατάφερε από την πρώτη στροφή να ηγηθεί των αντιπάλων του.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη για αυτόν. Μετά το τέλος του αγώνα, ο 36χρονος ήταν πολύ πικραμένος, ενώ απείλησε και με παραίτηση αν καταλάβαινε ότι η μάχη του φετινού τίτλου, θα κρινόταν από τις εντολές της ομάδας.

Αιτία σύμφωνα με την Brawn GP που στέρησε από τον 36χρονο πιλότο την πρώτη φετινή του νίκη, ήταν το τρίτο σετ μαλακών ελαστικών, τα οποία τον ταλαιπώρησαν αρκετά και δεν του επέτρεψαν να σημειώσει τέτοιους χρόνους ώστε να κρατηθεί μπροστά από τον Τζένσον Μπάτον.

Ο Ρος Μπράουν, γενικός διευθυντής της Brawn GP και ο άνθρωπος που αποφάσισε την τελευταία στιγμή για την αλλαγή τακτικής στα πιτς στοπ των οδηγών, δικαιολόγησε το περιστατικό λέγοντας ότι η πικρία του Μπαρικέλο είναι ένα υγιές σημάδι. ¶λλωστε ο Βρετανός γνωρίζει αρκετά χρόνια το Βραζιλιάνο οδηγό από τότε που συνεργάζονταν στη Ferrari και υπήρχαν παρόμοια περιστατικά, μόνο που στη θέση του Μπάτον ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ.

«H δυσαρέσκεια του Ρούμπενς είναι κάτι το φυσικό. Ο οδηγός που χάνει και είναι ευχαριστημένος, είναι ένας οδηγός που δεν θέλω στην ομάδα μου. Κατά συνέπεια, το γεγονός ότι ο Ρούμπενς είναι δυσαρεστημένος είναι ένα υγιές σημάδι, διότι θα μου ήταν πολύ περίεργο αν ήταν ικανοποιημένος να τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Τζένσον», δήλωσε το «αφεντικό» της Brawn GP, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία και την απόδοση του Μπαρικέλο στην ομάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις