«Προτεραιότητα η ταχύτερη έκδοση των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ»

Στον πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση του Συμβουλίου
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 14:27
A- A A+

Tην Ετήσια Έκθεση του ΑΣΕΠ παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος του Συμβουλίου Γιώργος Βέης. Σε αυτή περιγράφεται η λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής καθώς και το έργο που επιτέλεσε κατά το περασμένο έτος, ενώ διατυπώνονται διαπιστώσεις και προτάσεις του ΑΣΕΠ για τη βελτίωση του συστήματος προσλήψεων σε επίπεδο νομοθεσίας και εφαρμοζόμενων διαδικασιών.

Ο κ. Βέης ενημέρωσε και προφορικά τον κ. Δημήτρη Σιούφα τόσο για την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαδικασίες και την ταχύτητα έκδοσης των αποτελεσμάτων κατά την επιλογή προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όσο και για τις βελτιώσεις που μπορούν ακόμα να γίνουν ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σιούφας, παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ανέφερε ότι θα διαβιβαστεί τόσο στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης προκειμένου να μελετηθεί και να συζητηθεί από τους βουλευτές, ενώ θα τεθεί προς συζήτηση και στην Ολομέλεια του Σώματος, όπως έχει καθιερωθεί και γίνεται για όλες τις εκθέσεις των ανεξάρτητων αρχών κατά το τελευταίο διάστημα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι θέμα πρώτης προτεραιότητας αποτελεί η ταχύτερη έκδοση των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ ιδιαίτερα για το προσωπικό που προσλαμβάνεται στο χώρο της υγείας, ενώ πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο και η κωδικοποίηση της νομοθεσίας που το αφορά. Παράλληλα εξέφρασε τη συνδρομή της Βουλής στην ανεξάρτητη αρχή ώστε να αντιμετωπισθούν με τον καλύτερο τρόπο τυχόν αρρυθμίες που αφορούν την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών προσλήψεων, ενώ συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και το στελεχιακό δυναμικό του ΑΣΕΠ για το έργο τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή