Εξαπλώνεται η νέα γρίπη στην Ιαπωνία

Πάνω από 10.000 τα κρούσματα παγκοσμίως
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 13:01
UPD:13:52
A- A A+

Στα 207 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ιαπωνία, που κινδυνεύει να γίνει η επόμενη αυτόνομη εστία μόλυνσης εκτός της αμερικανικής ηπείρου. Τις 10.000 ξεπέρασαν τα κρούσματα παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ στους 80 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι.

Τα κρούσματα στην Ιαπωνία έχουν παρατηρηθεί στο δυτικό τμήμα της χώρας και τα περισσότερα αφορούν εφήβους. Περίπου 4.5000 σχολεία, κυρίως σε δυτικές περιφέρειες, θα παραμένουν κλειστά ως το τέλος της εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η μετάδοση της νόσου. Πολλοί επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς φορούν προστατευτικές μάσκες και τοπικά Μέσα κάνουν λόγο για ελλείψεις στις μάσκες αυτές.

Κανένα κρούσμα δεν έχει προς το παρόν σημειωθεί στο Τόκυο, αν και ο ιός εντοπίστηκε σε τέσσερα άτομα που επέστρεφαν από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο Ναριτά, κοντά στην πρωτεύουσα.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος στη χώρα από την ασθένεια και οι περισσότεροι από τους προσβληθέντες εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με τη δήλωση εκπροσώπου του ιαπωνικού υπουργείου Υγείας.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα της γρίπης Α (Η1Ν1), έφτασαν επισήμως τα 10.243 σε 40 χώρες και η ασθένεια έχει προκαλέσει το θάνατο 80 ανθρώπων.

«Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα (μέσα σε μία ημέρα) καταγράφηκαν στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Φαντέλα Σαΐμπ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η Ιαπωνία κατέγραψε μέσα σε 24 ώρες 51 νέα κρούσματα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή