O Αλόνσο φοβάται για το μέλλον του στην F1

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 10:00
UPD:13:54

A- A A+

H κρίση που έχει προκληθεί στη Φόρμουλα 1 μεταξύ των ομάδων και της FIA για το budget cap ανησυχεί ιδιαίτερα και τους οδηγούς. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Φερνάντο Αλόνσο παραδέχθηκε ότι το θέμα τον απασχολεί έντονα και πως φοβάται για το μέλλον του στη F1.

Ο 27χρονος Ισπανός δεν μπορεί να είναι καθόλου ευχαριστημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς τόσο η Ferrari όσο και η FIA «τεντώνουν» το σκοινί. Αν και η προσφυγή της περυσινής παγκόσμιας πρωταθλήτριας για το budget cap απερρίφθη χθες από το γαλλικό δικαστήριο, εντούτοις δηλώνει αποφασισμένη να αποχωρήσει από το θεσμό στο τέλος του πρωταθλήματος.

Κίνηση της Ferrari που έχει πλήττει άμεσα την παρουσία του Αλόνσο στην F1 το επόμενο έτος. Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής φαίνεται να έχει ήδη υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με την εταιρεία του Μαρανέλο, το οποίο υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει από το 2010. Αν, όμως, η Scuderia δεν κατέβει στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τότε o Αλόνσο μένει «ξεκρέμαστος».

Επιπλέον, και η Renault, με την οποία αγωνίζεται φέτος, ανήκει στις ομάδες που δεν συμφωνούν με το ανώτατο όριο προϋπολογισμού, ανακοινώνοντας ότι αν ισχύσει, δεν θα συμμετάσχει στο άθλημα του 2010.

Κατά συνέπεια, φαίνεται λογικός ο φόβος του 27χρονου πιλότου, ότι υπάρχει πιθανότητα δηλαδή να μην αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στην F1 λόγω απουσίας των μεγάλων ομάδων ή τουλάχιστον εκείνων που έχουν απειλήσει με αποχώρηση (Ferrari, Toyota, Red Bull, Scuderia Toro Rosso και BMW Sauber).

Μπορεί βέβαια να απομένουν κι άλλες εταιρείες στην F1 ή να υπάρξουν νέες που θα αγωνιστούν, αλλά ο Αλόνσο είναι κατηγορηματικός, ότι δεν θα τρέξει με μία μικρή ομάδα.

«Εάν οι μεγάλες ομάδες και οι μεγάλοι κατασκευαστές αποχωρήσουν από την F1, τότε δεν θέλω να τρέξω με κάποια από τις μικρές ομάδες, διότι δεν θα είναι πλέον F1 και υπάρχουν πολλές άλλες κατηγορίες», δήλωσε αποφασιστικά ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο ίδιος θεωρεί ότι αυτή η αδιαλλαξία και των δύο πλευρών προκαλεί κακό στο άθλημα και συνιστά και στους δύο να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Για εμένα είναι παράξενο ότι κανείς δεν έκατσε να σκεφτεί πόσο κακό έχουν προκαλέσει στο άθλημα και πόση ζημιά έχει γίνει στο σπορ τους τελευταίους δύο μήνες. Το να έχεις τρεις ή τέσσερις νέες ομάδες και να χάσεις επτά μεγάλους κατασκευαστές, δεν μπορώ να το καταλάβω – όχι μόνο να χάνεις επτά κατασκευαστές αλλά και τους δέκα καλύτερους οδηγούς στον κόσμο. Η F1 δεν θα έχει πλέον κάποιο ενδιαφέρον», ήταν τα λόγια του αποκαλυπτικού Αλόνσο.

Πέραν του τι θα γίνει στη Φόρμουλα 1 το 2010, το σίγουρο είναι ότι ο Ισπανός θα συμμετάσχει στις 24 Ωρες του Λε Μαν τον επόμενο μήνα. Αρνήθηκε ωστόσο της φήμες ότι θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στο συγκεκριμένο θεσμό, αν δεν τρέξει την επόμενη χρονιά στη Φόρμουλα 1.

«Ελπίζω να τρέχω περισσότερο από μία φορά το χρόνο. Είμαι μόνο 27 ετών και έχω κερδίσει δύο φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην F1, θέλω να κερδίσω σε περισσότερες κατηγορίες σε και άλλα είδη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις