F1: Νέα συνάντηση σήμερα της FOTA

Κυριακή, 24 Μαΐου 2009 10:00
A- A A+

Οι ομάδες της Φόρμουλα 1 αναμένεται να συναντηθούν σήμερα το πρωΐ, ημέρα του Grand Prix στο Μονακό προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία σχετικά με το θέμα του budget cap και τις προτάσεις τους προς τη FIA.

Aν και κάποια μέλη της FOTA, στις συναθροίσεις των προηγούμενων ημερών στο Πριγκιπάτο, εξέφρασαν κάποια αισιοδοξία ότι ίσως μπορεί να βρεθεί μία λύση στο πολύβουο θέμα των ανώτατου προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων λιρών για το 2010, εντούτοις, στους κόλπους της Ενωσης εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές που χρειάζονται χρόνο για να επιλυθούν.

Χρόνο πολύ περισσότερο από τις 29 Μαΐου, ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρωτάθλημα του 2010.

Φήμες αναφέρουν ότι σε σύντομη χθεσινή συγκέντρωση των μελών της FOTA στο motorhome της Toyota, τόσο η McLaren Mercedes όσο και η BMW Sauber σκέφτονται να ζητήσουν παράταση πέραν της 29ης Μαΐου, διότι φοβούνται μήπως μείνουν εκτός την επόμενη χρονιά.

Αισιόδοξος ότι κάποιες ομάδες προσανατολίζονται σε επίλυση του προβλήματος, φάνηκε ο Ρος Μπράουν μετά τη συνάθροιση του Σαββάτου στο Μονακό.

«Εχουμε μία ακόμη συνεδρίαση αύριο και κοιτάμε σε κάθε συνάντηση να κάνουμε μία μικρή πρόοδο. Οσο συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο, στο τέλος θα φτάσουμε σε μία λύση, χωρίς όμως να ξέρω σε πόσες συναντήσεις θα γίνει αυτό.

Υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ των ομάδων και συμφωνίες με τη FIA.Η δική μου άποψη είναι ότι γίνεται πρόοδος και αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με έναν εποικοδομητικό τρόπο, τότε στο τέλος θα καταλήξουμε σε μία λύση», τόνισε το «αφεντικό» της Brawn GP.

Ερωτηθείς αν η λύση αυτή θα έχει επιτευχθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή 29 του μηνός άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά: «Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω αυτό. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Νομίζω… αλλά ποιος ξέρει…»

Αν και από τις συναντήσεις της FOTA δεν έχει αποκαλυφθεί τίποτα σχετικά με τις προθέσεις και τα σχέδια των ομάδων, υψηλά ιστάμενο στέλεχος αναφέρει ότι ίσως οι ομάδες υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν δηλαδή λήγει η διορία, αλλά μαζί θα υπάρχει και μία επισύναψη, στην οποία θα τονίζουν ότι η συμμετοχή τους δεν εξαρτάται με το αν είναι ευχαριστημένες από τους κανονισμούς του 2010.

Η κίνηση αυτή θα τους επιτρέψει να κερδίσουν χρόνο μέχρι να καταλήξουν σε μία συμφέρουσα συμφωνία με τη FIA, με κανονισμούς που θα αφορούν το budget cap και το θέμα μείωσης του κόστους.

Ο γενικός διευθυντής της McLaren Μάρτιν Γουίτμαρς δήλωσε ότι είναι υποχρέωση όσων μετέχουν στις διαπραγματεύσεις να βρουν μία λύση.

«Θα πρέπει μεταξύ μας να καταλήξουμε σε μία συμφωνία για τη Φόρμουλα 1, για τους θεατές, για όλους. Το πιο εύκολο πράγμα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι ο εγωισμός και οι συμπάθειες να εμποδίζουν την εξεύρεση λύσης», δήλωσε χαρακτηριστικά το «αφεντικό» της McLaren F1 και συνεχίζει:

«Πολλά έχουν ειπωθεί κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, τα οποία πιθανόν δεν βοηθούν διότι οδηγούν κάποιους στο να υπεραμύνονται των θέσεων τους. Νομίζω ότι έχουμε την υποχρέωση, όσοι από εμάς που ασχολούνται με το άθλημα, να βρουν ένα θετικό τρόπο να κινηθούμε μπροστά. Υπάρχουν δέκα ομάδες που έχουν τεράστια αφοσίωση στην F1. Ισως και τρεις από αυτές να μη συμμετείχαν εάν δεν βοηθούσε η FOTA και για αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει η αποφασιστικότητα ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή αυτών των 10 τουλάχιστον».

Ο κ. Γουίτμαρς συνέστησε ψυχραιμία, αποδοτικότητα και συνεργασία μεταξύ των ομάδων.

Ο διευθυντής της BMW Motorsport Μάριο Θίσεν δεν ήταν και τόσο αισιόδοξος, σημειώνοντας μάλιστα ότι λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις