Η πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας τέσσερις φορές ισχυρότερη από εκείνη του 2006

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009 15:44

A- A A+

Η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη Βόρεια Κορέα ήταν τέσσερις φορές πιο ισχυρή από την πρώτη πυρηνική δοκιμή του 2006, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία καταγράφει τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

«Η σεισμική δραστηριότητα που εντοπίσθηκε σήμερα ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών, ενώ η προηγούμενη δοκιμή ήταν 4,9 βαθμών», δήλωσε ο Γιασούο Σεκίτα στέλεχος της Υπηρεσίας, εξηγώντας ότι «η ισχύς της δόνησης διπλασιάζεται κάθε 0,2 του βαθμού, πράγμα που σημαίνει ότι η ενέργεια που απελευθερώθηκε σήμερα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από ό,τι στην προηγούμενη δοκιμή».

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία αναφέρεται το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji, η ισχύς που απελευθερώθηκε σήμερα είναι αντίστοιχη με εκείνη της βόμβας στο Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου 1945, που προκάλεσε τον θάνατο 70.000 ανθρώπων.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ανίχνευσε σεισμική δραστηριότητα σε διάρκεια περίπου 45 δευτερολέπτων στις 09.54 τοπική ώρα στο βορειο-ανατολικό τμήμα της Βόρειας Κορέας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή